Perez over Kuyt als stagiair: ''Hoe kun je het daar mee oneens zijn?''

dinsdag 12 maart 2019 06:08 98.590 keer bekeken 77 reacties Pro Shots

Bij het programma Natafelen van Fox Sports werd zowel aan de kijkers als de tafelgasten de vraag gesteld of het een goed idee was om Dirk Kuyt aankomend seizoen twee dagen per week stage te laten lopen bij de nieuwe hoofdtrainer Jaap Stam. Analist Kenneth Perez snapte de relevantie van de vraag niet. "Hoe kun je het daar mee oneens zijn? Ik neem aan dat bij de stemmers ook 100% het eens is." 

Van de kijkers van het programma was echter slechts 57% het eens met de stelling. Journalist en tafelgast Freek Jansen van Voetbal International was het wel eens met de stelling. "Los van het gegeven dat je voor die stage een cursus moet lopen, lijkt het me voor de hand te liggen dat je dat bij Feyenoord doet. Hij kent die jongens van onder 19 goed, dus hij weet goed wat er aan zit te komen en met een deel van de spelers heeft hij zelf gespeeld. Het is volgens mij een perfecte man om in je groep te hebben. Plus het gegeven dat je met Stam en Bakkati twee mannen van buitenaf haalt, dan is Kuyt iemand die Feyenoord door en door kent. Ik zou niet weten waarom niet." 

Jaap Stam neemt dus zijn assistent Said Bakkati mee, maar wat heeft dat voor gevolgen voor Jean-Paul van Gastel en Denny Landzaat? Journalist Sjoerd Mossou: "Volgens mij zijn ze er bij Feyenoord nog niet helemaal uit hoe ze dat gaan oplossen. Van Gastel heeft sowieso een doorlopend contract en Landzaat is er nog maar net, dus het zou merkwaardig zijn als je die gelijk weer buiten zet."

Mossou heeft ook zo zijn bedenkingen bij de stage van Dirk Kuyt. "Bij een ervaren coach had ik gelijk 'natuurlijk, logisch' gezegd. In dit geval: Stam is eigenlijk ook een onervaren coach. Dirk Kuyt is een icoon van de club, is een tikje eigenwijs. Hij heeft inderdaad met al die spelers gewerkt, maar dat kan een voordeel en ook een nadeel zijn. Ik weet niet of dat qua onderlinge verhoudingen logisch is."

Perez snapt de heisa niet. "Het is twee dagen in de week! Stel dat hij stage was gaan lopen bij Willem II, dan had de pers weer 'waarom dan weer bij Willem II? Is er iets aan de hand?' gezegd."

Gerelateerd nieuws
77 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 31 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 67433 leden - Op dit moment zijn 1043 mensen actief, waarvan 268 leden.

 

Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2019 | All rights reserved