Van Hanegem: ''Een trainer vind ik helemaal niet zo belangrijk''

dinsdag 12 maart 2019 06:11 99.260 keer bekeken 82 reacties Pro Shots

Willem van Hanegem was bij Recht uit Rotterdam te gast om de mensen in Cafe Verschoor te woord te staan. Van Hanegem liet zijn licht schijnen over zijn voorkeur voor een nieuwe technisch directeur, de huidige selectie, de huidige stadiondirecteur en uiteraard over toekomstig Feyenoordtrainer Jaap Stam.

Jaap Stam
"Ja... er moet toch iemand gaan trainen, denk ik. Wij zijn zo opportunistisch als een ik weet niet wat. Stam kon eerst nergens een baan vinden, toen kwam ie uiteindelijk in Engeland uit, daar heeft ie het 1 seizoen goed gedaan, toen miste hij net de Premier League, toen ging het wat minder en nu halen ze 'm naar Zwolle. De eerste drie wedstrijden wint ie. Nou geweldig. Hij verliest er twee achter elkaar, dat kan gebeuren natuurlijk, en ja... nu zitten we allemaal weer van 'zal het wel de goede trainer zijn?'."

"Een trainer vind ik helemaal niet zo belangrijk, eerlijk gezegd. Feyenoord zei op zoek te zijn naar een trainer met ervaring. Dat heeft ie niet, maar dat is wel vaker bij onze club: dan zeggen ze dat ze kleine spelers moeten hebben en dan nemen ze er van twee meter, dus dat maakt ook niks uit."

De nieuwe technisch directeur
Van Hanegem ziet Martin van Geel liever vandaag dan morgen vertrekken. Wat hem betreft was Giovanni van Bronckhorst de opvolger van Van Geel geworden. "Die heeft toch een veel groter netwerk dan al die andere gasten? Hij heeft bij al die grote clubs gespeeld in Europa. Die heeft toch overal zijn connecties?" Van Geel wordt ten onrechte geroemd om zijn aankoopbeleid. "We kunnen zo vijf middenvelders noemen die het bij andere clubs goed gedaan hebben, maar bij onze club niet."

De huidige selectie
Haps: "Daar heb je ook wat aan, die kleunt er ook echt in, weet je niet. Die kan een tegenstander ook echt pijn doen, maar die schakelt ook weer snel om en dan gaat ie weer naar voren. Dat is echt een speler die ik wel altijd op zou stellen."

Vilhena: "Tonny, die de wedstrijd begint, dan zet ie zijn brommertje aan en dan denkt ie 'ik moet eventjes overal mijn pizzaatjes rondbrengen' en dan zie je hem rennen en vliegen, maar waar hij eigenlijk moet zijn... (op het middenveld - red). Dan snap ik niet waarom er niet eens tegen hem 'speel godverdimme eens vanuit je positie' wordt gezegd." 

De tot nu toe gebruikte centrale verdedigers: "Dat is hetzelfde met onze twee centrale verdedigers." Waar Vilhena vertraagt in de opbouw, daar doet het centrale duo dat ook constant. "Dan moet je al twee, drie handelingen doen om daar naartoe te gaan (naar voren - red.), dat is allemaal tijdverlies. Dat is zo raar om te zien. Als je daar nog op moet oefenen staan we er wel heel slecht voor." 

"Larsson is normaal een goede speler. Ik heb Larsson regelmatig zien spelen bij Heerenveen, maar bij ons is het een enkele keer goed en voor de rest is het droevig."

"Clasie heeft zegge en schrijve anderhalve wedstrijd goed gespeeld."

De ontbrekende dynamiek tussen Robin van Persie en Nicolai Jorgensen: "Robin is wat statischer en die andere loopt zich 33 slagen in de rondte en of dat nou altijd goed is? Natuurlijk niet. Je moet ook weleens kunnen wegblijven, maar hij heeft toch die drang, zeker dit seizoen, want het gaat niet goed met hem, dan heb je dat automatisch."

Wat zou Van Hanegem veranderen?
Een van de bezoekers was benieuwd wat Van Hanegem zou doen als hij voor een dag de baas was bij Feyenoord. "Ik zou zeggen: dan gooi ik er een heleboel uit. Er zijn ook een heleboel goede dingen gebeurd, maar ik zou wel een paar mensen... goedendag zeggen." Daarmee doelt De Kromme niet alleen op Martin van Geel. "Ik zie van de week ook weer de directeur van het stadion (Jan van Merwijk - red.). Die man die zei toen, waar ik toevallig bij was, De Kuip is één oude roestbak. Eigenlijk zou je dan moeten zeggen 'jij moet nu wegwezen'." 

"De voorzitter vind ik niet eens zo'n onaardige man. Ik zag 'm van de week weer, hij had zich verkleed als Robin Hood. Ook als zij zo zijn (Martin van Geel en de RvC - red.) moet je er wel tegen opstaan, want ik heb best wel een hoge pet van hem op. Hij is helemaal idolaat van Feyenoord, maar als je daar dan zit: ga het dan steeds maar weer aan met die gasten." Al blijft dat een lastig iets. "Het is elke keer toch weer drie tegen twee. Zo is het al jaren." 

Ook Sjaak Troost kon nog een sneer van De Kromme krijgen. Lachend: "Nu hebben we er weer een goede man bij: Troost. Nou, daar ben ik wel gelukkig mee, die slaat tenminste ook met zijn vuist op tafel. Die zegt ook wat er moet gaan gebeuren. Het zijn net politici: ze willen allemaal blijven zitten."

Gerelateerd nieuws
82 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 42 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 67435 leden - Op dit moment zijn 1001 mensen actief, waarvan 267 leden.

 

Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2019 | All rights reserved