''Denk dat Feyenoord daar qua beleid naar moet gaan kijken''

dinsdag 12 maart 2019 00:53 83.050 keer bekeken 41 reacties Pro Shots

Orkun Kokcu wordt sinds zijn optreden tijdens Vitesse - Feyenoord in alle voetbalpraatprogramma's bewierookt, zo ook bij FC Rijnmond. Ervaringsdeskundige en tafelgast Mario Been moest in zijn tijd als trainer van Feyenoord spelers als bijvoorbeeld Bruno Martins Indi, Stefan de Vrij en Georgino Wijnaldum noodgedwongen inzetten. Heeft de huidige jeugdlichting bij Feyenoord hetzelfde talent?

"Die heb ik nu nog niet zien lopen bij Feyenoord. Gio wil gewoon afsluiten met Europees voetbal en hij denkt dan toch dat de jeugdige spelers die hij heeft niet voldoende zijn om hem daar te brengen waar hij wil zijn." 

Feyenoord watcher Sinclair Bischop snapt de voorzichtigheid van Giovanni van Bronckhorst wel. "Er zijn nog negen wedstrijden. Ik vind het gevaarlijk om nu niet met je sterkste elftal te spelen, je moet een mix maken. Kokcu was gisteren weer een openbaring en dan zou het raar zijn als hij de volgende keer niet zou spelen, Maar Wehrmann, Geertruida, dat zijn misschien jongens die nog wat meer tijd nog hebben. Als er straks nog twee, drie wedstrijden te spelen zijn en de buit zou binnen zijn, dan kun je zulk soort jongens belonen."

Mario Been ging ook nog in op de noodgedwongen keeperscarrousel bij Feyenoord. "Ze hebben toen de keuze gemaakt voor Bijlow en daar stond iedereen achter, dus dan neem ik aan dat de mensen die er over gaan hebben kunnen constateren dat hij de nummer 1 was. Hij heeft het in bepaalde wedstrijden erg goed gedaan, hij heeft ook zijn mindere wedstrijden gehad. Vermeer nam het dan over en die liet ook weer zien dat hij een prima keeper is, met veel meer ervaring dan Bijlow. Delle speelde gisteren ook goed."

"Ga je kijken naar de toekomst, wetende dat Feyenoord niet zo gek veel geld meer heeft, dan moet je spelers gaan verkopen. Jorgensen, Vilhena, dat zijn dan twee spelers, en misschien Berghuis als die weer zijn oude vorm terug gaat krijgen, die geld op kunnen leveren. Voor de rest zul je ook weer na moeten gaan denken of je inventief in gaat kopen of je eigen jeugd de kans geven. En nogmaals: ik weet niet of die goed genoeg is." 

Been stoort zich aan de kapitaalsvernietiging bij Feyenoord. "Een Jörgensen had ook in deze wedstrijd tegen Vitesse samen met Van Persie moeten kunnen spelen. Nu zit Jörgensen, die vorig jaar nog zeventien miljoen waard was, te verpieteren op de bank. Dat kapitaal wordt ook steeds minder. Dus ik denk dat Feyenoord daar qua beleid toch naar moet gaan kijken." 

Dirk Kuyt zal volgend seizoen twee dagen per week stage gaan lopen bij het eerste elftal van Feyenoord om zo onder andere van alles op te steken van Jaap Stam. Been: "Hij zal gaan kijken hoe het trainersvak er op het hoogste niveau uitziet en wat er nodig is om een elftal voor te bereiden. Hij heeft natuurlijk zat grote coaches meegemaakt, maar wat hij uiteindelijk graag wil is eindverantwoordelijke worden van een BVO. Daar komen natuurlijk enorm veel dingen bij kijken en ik denk dat het een goede zaak is dat hij dat voor de Coach Betaald Voetbal bij Feyenoord kan gaan doen."  

De aanstelling van Jaap Stam als hoofdtrainer verbaasde Been wel. "Ik had begrepen dat een van de belangrijkste pijlers ervaring was en dat is dus niet het geval. Dan is dit natuurlijk een heel andere stap, al moet ik ook zeggen dat er niet veel andere keuzes voorhanden zijn. Al met al verdient zo'n man een kans."

De analist is niet geheel objectief ten opzichte van technisch directeur Martin Van Geel, geeft hij zelf toe, maar ook benoemt Been de prijzen die onder Van Geel zijn gewonnen. Sinds het kampioenschap lijkt de klad er echter in te zitten. "Hij is verantwoordelijk voor de komst van Kuijt, Elia, de doorbraak en verkoop van Karsdorp, dat moet gezegd. Maar Feyenoord heeft nagelaten om dat uit te bouwen na het kampioenschap. Nu staat de club al twee jaar op rij een straatlengte achter. Van Geel heeft twee jaar de tijd gehad om Feyenoord verder uit te bouwen. Dat heeft Feyenoord natuurlijk nagelaten."

Gerelateerd nieuws
41 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 24 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 73452 leden - Op dit moment zijn 55 mensen actief, waarvan 28 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved