MATCHDAY! Vitesse - Feyenoord

MATCHDAY! Vitesse - Feyenoord

De missie van Feyenoord om via de derde plaats een plaats in de voorronde van de Europa League af te dwingen wordt zondag vervolgd in Arnhem. De uitwedstrijd tegen Vitesse begint om 14:30 uur.

Eerder dit seizoen werd Vitesse in De Kuip met 2-1 verslagen. Robin van Persie tekende kort voor tijd voor de winnende treffer uit een fraaie vrije trap.

Teamnieuws
Het is nog maar de vraag of Tonny Vilhena zondag zijn tweehonderdste competitiewedstrijd voor Feyenoord gaat spelen. De middenvelder is een twijfelgeval voor het uitduel met Vitesse. Het is ook nog onzeker of Yassin Ayoub inzetbaar is. Van Bronckhorst rekent er wel op dat Kenneth Vermeer kan keepen in Arnhem. De doelman viel uit tegen FC Emmen (4-0 zege), maar lijkt op tijd hersteld van zijn blessure.

Vitesse-trainer Leonid Slutsky heeft weer wat te kiezen voor de spitspositie. Mohammed Dauda is hersteld van de lichte hersenschudding die hij vorige week opliep en waardoor hij werd vervangen door Thomas Buitink. Hij maakte tegen NAC Breda (4-1 zege) direct zijn eerste competitietreffer. Jake Clarke-Salter, Charly Musonda, Tim Matavz en Oussama Darfalou zijn nog niet inzetbaar, terwijl Thulani Serero een twijfelgeval is wegens liesklachten.

Trainerstaal
Feyenoord kan zondag een belangrijke slag slaan door drie punten te pakken tegen nummer vijf Vitesse. Echter lukte winnen op vreemde bodem dit jaar nog niet, weet ook Van Bronckhorst. ‘Het is niet voor niets dat het vaak gaat over onze vorm in uitwedstrijden. Dat leeft ook bij mij en mijn spelers. Feit is dat wij zondag punten moeten pakken,’ besloot de coach.

‘Het gaat een lastige wedstrijd worden tegen Feyenoord,’ voorspelde Slutsky op de clubsite van Vitesse. ‘Zij zijn waarschijnlijk meer aan de bal dan wij en hebben vooral voorin veel kwaliteit lopen. Er is veel verschil tussen Feyenoord in De Kuip en buitenshuis. Wij spelen zondag thuis met eigen supporters, dus we maken zeker kans op een overwinning.’

Vorm
Feyenoord herstelde zich afgelopen zondag van de bekeruitschakeling tegen Ajax door FC Emmen met 4-0 te verslaan. Een week eerder werd knap met 1-1 gelijkgespeeld bij PSV. De ploeg van Van Bronckhorst heeft in de strijd om de derde plaats drie punten voorsprong op naaste achtervolger AZ.

Vitesse heeft zeven punten minder dan Feyenoord en staat daarmee vijfde. De Arnhemmers kenden een wisselvallige start van de tweede seizoenshelft, maar wonnen de laatste drie wedstrijden op rij (tegen Willem II, FC Emmen en NAC Breda).

Vitesse - Feyenoord
Zondag 10 maart om 14:30 uur, Gelredome
Scheidsrechter: Manschot

Laatste ontmoetingen

Uit
11/02/2018 Vitesse – Feyenoord 3-1
23/04/2017 Vitesse – Feyenoord 0-2
26/01/2017 Vitesse – Feyenoord 2-0 (KNVB Beker)
13/03/2016 Vitesse – Feyenoord 0-2
09/11/2014 Vitesse – Feyenoord 0-0

Thuis
30/09/2018 Feyenoord – Vitesse 2-1
02/12/2017 Feyenoord – Vitesse 1-0
05/08/2017 Feyenoord – Vitesse 1-1 (Johan Cruijff Schaal, Feyenoord w.n.s.)
17/12/2016 Feyenoord – Vitesse 3-1
23/08/2015 Feyenoord – Vitesse 2-0

Lees meer over
Kenneth Vermeer De Kuip PSV Willem II Robin van Persie Giovanni van Bronckhorst Vitesse ajax
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties