Feyenoord O19 geeft goede voorbeeld tegen Vitesse

Feyenoord Onder 19 heeft zaterdag het goede voorbeeld gegeven aan het eerste elftal. De uitwedstrijd tegen Vitesse O19 werd met 0-3 gewonnen. Zondag staan de eerste elftallen van Vitesse en Feyenoord tegenover elkaar in Gelredome.

Belarbi bij selectie
Trainer Dirk Kuyt kon op Papendal vanwege blessures niet beschikken over Ramon Hendriks en Marouan Azarkan. Mede daardoor zat Abdelouafi Belardi, de spits van Feyenoord Onder 17 bij de selectie. Hij startte in de punt van de aanval.

Feyenoord Onder 19 kwam na zo'n tien minuten spelen verdiend op voorsprong. Lutsharel Geertruida verlengde vanuit een hoekschop een kopbal van Denzel Hall en passeerde daarmee doelman Joey Kesting: 0-1. De ploeg werd daarna nog een aantal keer gevaarlijk, via Cheick Touré, Wouter Burger en Achraf El Bouchataoui. Toch gingen beide teams de rust in bij een stand van 0-1.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld niet: Feyenoord Onder 19 bepaalde het spel en Vitesse Onder 19 loerde op de counter. Het team van Feyenoord Academy vergat echter een aantal keer de trekker over te halen voor het doel van Vitesse Onder 19. Halverwege de tweede helft verdubbelde Wouter Burger de score wél. Een hard schot van de middenvelder belandde via de onderkant van de lat achter doelman Kesting: 0-2.

Tweede treffer Geertruida
Touré leek even daarna de derde treffer van de middag te maken. Een geplaatst afstandsschot van de behendige aanvaller ketste echter op de binnenkant van de paal, waardoor zijn treffer niet doorging. Geertruida bepaalde in de slotfase de eindstand uiteindelijk op 0-3. De verdediger schoot een voorzet van Belarbi binnen en maakte daarmee zijn tweede treffer van de middag.

Kuyt was na afloop van de wedstrijd trots op zijn team. 'We hebben een week achter de rug waarin niet alles meezat: het teleurstellende resultaat tegen AZ (1-0, red.) en een aantal blessures. Deze zege is de juiste manier om daarop te reageren. We scoren drie keer en houden de nul, dat stemt mij zeer tevreden,' aldus de trainer.

Komende zaterdag speelt Feyenoord Onder 19 de mini-Klassieker op Varkenoord. Deze wedstrijd begint om 13:00 uur.

Vitesse Onder 19 - Feyenoord Onder 19 0-3 (0-1)