'Oud-Feyenoorder Chong mag vertrekken op huurbasis'

vrijdag 8 maart 2019 10:18 167.620 keer bekeken 478 reacties Pro Shots

Manchester United wil Tahith Chong voor aankomend seizoen verhuren. De 19-jarige aanvaller heeft zijn debuut gemaakt voor de Engelse topclub. Ook maakte hij afgelopen woensdag voor het eerst minuten in de Champions League. Het is nu zaak om speelminuten op te doen en daarom mag hij tijdelijk vertrekken.

Dit meldt The Sun. De clubleiding is van mening dat een verhuur van Chong momenteel de beste optie is. Afgelopen winter hebben diverse clubs al interesse getoond in de oud-Feyenoorder. De Engelse tabloid noemt onder meer Ajax als tijdelijke werkgever.

Chong speelde in de jeugd bij Feyenoord. ''Meteen was duidelijk dat Tahith een zeldzaam talent was. Een allround buitenspeler. Behendig, in het bezit van een individuele actie en razendsnel,'' zegt Roy Makaay in De Telegraaf. Chong maakte uiteindelijk de overstap naar Manchester United.

"We hadden het zien aankomen, dat wel. De gesprekken over zijn eerste contract duurden gewoon te lang. Tegen het financiële geweld van Manchester United viel gewoon niet op te boksen. Maar hoe je het ook wendt of keert: het was wel een klap."

"Maar het zegt genoeg dat Tahith in Parijs op zo'n cruciaal moment mocht invallen. Maar: de dagen van iconen als Robben en Van Persie zijn bijna geteld. Het is tijd voor een nieuwe generatie. We mogen onze handen dichtknijpen met Frenkie, Memphis, De Ligt en Van Dijk. Hopelijk kan de generatie die daar achter komt, met jongens als Tahith, op termijn aansluiting vinden."

Gerelateerd nieuws
478 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 155 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 73570 leden - Op dit moment zijn 845 mensen actief, waarvan 196 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved