''Waarom roept iedereen na afloop dat het helemaal niks was?''

zaterdag 2 maart 2019 08:00 140.185 keer bekeken 194 reacties Pro Shots

Het voetbalpraatprogramma Veronica Inside kwam uitgebreid terug op de bekerklassieker tussen Feyenoord en Ajax, scheidsrechter Kevin Blom en keek vooruit naar de nieuwe shirtsponsor en de nieuwe trainer van Feyenoord. 

Rene van der Gijp was vooral verbaasd over de supporters na de 0-3 nederlaag voor de beker. "Feyenoorders zijn een kritisch volkje he. Neem hem (Jan Boskamp - red.) nou: hij was helemaal de weg kwijt en m'n zoon ook. Al die mensen lopen te roepen en te schelden en ik zeg 'Feyenoord speelde zijn beste eerste helft van het seizoen'. Ze speelden echt heel goed. Waarom roept iedereen na afloop dan dat het helemaal niks was? Je geeft het in drie minuten weg: 15 seconden voor de rust en twee minuten na de rust en dan is het klaar."

Ook was het Gijp opgevallen dat Donny van de Beek een vergelijkbare overtreding op Jan-Arie van der Heijden maakte als de overtreding die Jeremiah St. Juste tijdens de uitwedstrijd tegen Ajax (voor de competitie) een rode kaart opleverde. "Eerlijk is eerlijk bij die overtreding van Van de Beek: van de tien keer is het vijf keer rood."

Boskamp zelf was vooral heel teleurgesteld in het optreden van scheidsrechter Kevin Blom bij de hoekschop waaruit de 0-1 voortkwam. "Die man had een betonblok voor zijn kop. Ik zou alle tien mijn vingers wel op willen steken naar hem (in plaats van alleen zijn middelvinger - red.). Geef toch gewoon een achterbal, man. Als je die bal ziet: normaal gaat die naar links als ie geraakt wordt, maar hij gaat rechtdoor." 

De VAR zou 'geen strafschop, gewoon hoekschop' in het oortje van Blom gezegd hebben. VVV-trainer Maurice Steijn was te gast in het praatprogramma en verbaast zich daarover. "Waarom wordt er dan niet 'geen strafschop, achterbal' gezegd?"

Dat Droomparken de nieuwe shirtsponsor van Feyenoord wordt was ook Johan Derksen niet ontgaan. "Ja, daar zullen alle woordgrappen wel over gemaakt worden. Laat Feyenoord zijn handen dichtknijpen dat ze een bedrijf met kapitaal hebben gevonden dat het er in wil steken. Ik heb me vanochtend alleen verbaasd dat De Telegraaf, een Amsterdamse krant, de primeur had en dat het AD de Telegraaf moest overschrijven. Dat is natuurlijk een beetje pijnlijk voor Rotterdam."

Boskamp ziet dat de zoektocht naar een nieuwe trainer moeizaam gaat. "Zoals hunnie er over denken is het heel moeilijk. Het probleem is dat... Martin zit natuurlijk ook niet meer lekker in z'n velletje daaro. Hij moet zorgen voor die trainer, hij moet 'm gaan zoeken. Opeens komt Van Haezebrouck erbij." Gijp valt Boskamp in de rede. "Dat is toch niks?" Boskamp: "Bij Gent heeft ie het moeilijk gehad en bij Anderlecht heeft ie het ook moeilijk gehad." 

Maurice Steijn opperde oud-Ajax trainer Martin Jol als nieuwe trainer van Feyenoord. Zelf zou Steijn dan niet als assistent van Jol aan de slag gaan, want Steijn ambieert, mits hij VVV zou verlaten, sowieso een aanstelling als hoofdcoach bij een club.

Derksen vindt de soap rondom de nieuwe trainer maar onzin. "Ik zou Henk Fraser er ook zo neer durven zetten. Als je in nood zit: ik zou het ook niet erg vinden als ze Advocaat nog eens een keer bellen. Je moet er niet zo moeilijk over doen", zo vertelt De Snor. "Kijk, die Martin, dat snap ik wel: die staat al niet zo sterk. Als die een trainer aanstelt en het loopt niet lekker, dan krijgt hij het weer op zijn bordje, dus die probeert dat weer heel genuanceerd te doen. Die wil niet snel een beslissing nemen en die gaat natuurlijk om zich heen steun zoeken zodat het 'breed gedragen wordt'. Kom op: trainer van Feyenoord! Je weet toch dat je als trainer van Feyenoord derde of vierde wordt?"

Gerelateerd nieuws
194 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 52 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 73436 leden - Op dit moment zijn 35 mensen actief, waarvan 32 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved