Vijftig vrijwilligers werken hard aan sfeeractie

Vijftig vrijwilligers werken hard aan sfeeractie

Morgen staat de belangrijke bekerwedstrijd tegen Ajax op het programma. De Rotterdammers hopen ten koste van de Amsterdammers de finale van de TOTO KNVB Beker te bereiken. FSV De Feijenoorder is met vijftig vrijwilligers de afgelopen weken weer druk bezig geweest om een sfeeractie te organiseren. In totaal zijn er zevenhonderd uur werk en zevenhonderdvijftig spuitbussen geïnvesteerd in de sfeeractie.

De NoordZijde roept tevens op: ''Feyenoord thuis, gekkenhuis!''
Morgen speelt Feyenoord in de halve finale van de beker tegen aartsrivaal ajax. De laatste Klassieker staat iedereen waarschijnlijk nog in het geheugen gegrift. Feyenoord won met 6-2, Ajax werd volledig van de mat getikt en de sfeer was geweldig.

De sfeer lijkt de laatste jaren echter steeds meer af te nemen. Niet alleen in De Kuip, ook tijdens uitwedstrijden. Uitwedstrijden blijven door het puntensysteem lastig. Supporters die al jaren gaan hebben een Heracles Almelo-uit wel een keer gezien en dragen helaas weinig bij aan de sfeer, anderen gaan puur voor het kijken van de wedstrijd en het ophalen van hun uitkaartpunten mee. Zeker met de kleine uitvakken wordt het dan een lastig verhaal als jongeren, die wel graag willen bijdragen aan de sfeer, geen wedstrijdkaart kunnen bemachtigen.

Thuiswedstrijden zijn een ander verhaal. Ook op De Noordzijde merken we de laatste jaren dat de sfeer steeds minder wordt. Nog steeds zijn er geweldige sfeeracties, maar de vocale ondersteuning van het elftal laat nogal eens te wensen over. Waar vroeger door spelers altijd vol lof over de sfeer in De Kuip werd gesproken is dat de laatste tijd steeds minder het geval. Het Legioen is voor de spelers steeds minder vaak die 12e man die de ploeg toch vaak over een dood punt heen kan helpen.

Laten we er met z’n allen voor zorgen dat we weer als een 12e man achter het elftal gaan staan. Morgen speelt Feyenoord de ideale wedstrijd hiervoor, een wedstrijd die iedereen moet motiveren om samen voor een geweldige sfeer te zorgen. Het behalen van de bekerfinale kan het seizoen nog enige kleur geven. Giovanni van Bronckhorst verdient het om op een geweldige manier afscheid te nemen van ons Feyenoord. Wij verzoeken iedereen, niet alleen op De Noordzijde maar ook in de rest van het stadion, een steentje bij te dragen aan de sfeer in het stadion. Samen maken we Feyenoord sterker, thuis in eigen Kuip en tijdens uitwedstrijden.

De Noordzijde.

Lees meer over
De Kuip Giovanni van Bronckhorst ajax
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties