Ten Hag: ''Feyenoord duidelijk kwetsbaar op bepaalde plekken''

Ten Hag: ''Feyenoord duidelijk kwetsbaar op bepaalde plekken''

De 6-2 nederlaag van Ajax tegen Feyenoord van afgelopen januari is nog altijd onderwerp van gesprek bij de Amsterdammers. Trainer Eric ten Hag hoopt morgen wel met een goed resultaat De Kuip te verlaten en beter voor de dag te komen. ''Die tweede helft speelden we dik onder de maat, maar ik ben ook de eerste fase van de wedstrijd niet vergeten.''

"Het plan verliep goed, maar een drietal momenten was bepalend", vertelt Ten Hag in gesprek met FCupdate.nl. "Wat we daar in de tweede helft aan het doen waren, hoort niet bij Ajax. Dat was ongedisciplineerd. Feyenoord won dik verdiend, morgen moet dat anders. We weten wat we verkeerd hebben gedaan. Het gaat nu meer om waar de bedreigingen en kansen liggen. We zijn nu weer een aantal weken verder, Feyenoord ook. Sommige nuances zullen anders liggen."

Ten Hag wil zijn plan nog niet bekend maken hoe hij Feyenoord wil aanpakken. Nicolas Tagliafico is nu wel beschikbaar en is een belangrijk onderdeel van het team. ''Die is dit soort wedstrijden gewend. Hij brengt agressiviteit, gif en dat straalt af op de rest van de ploeg,'' vertelt de trainer. ''Maar dat Feyenoord kwetsbaar is op bepaalde plekken, is ook duidelijk."

Maakt het voor de Ajax-trainer nog uit of Robin van Persie of Nicolai Jørgensen gaat starten in de punt van de aanval? ''We zijn op alle scenario's voorbereid. Natuurlijk probeer ik in het hoofd van Gio te komen. Je hebt bepaalde verwachtingen, maar ik kan net even wat anders denken. Tegen PSV hebben we gezien dat Jørgensen een sterke partij speelde."

Lees meer over
De Kuip PSV Robin van Persie ajax
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties