Van Persie: ''Nicolai is een fantastische speler''

Van Persie: ''Nicolai is een fantastische speler''

De samenwerking tussen Robin van Persie en Nicolai Jørgensen moet een stuk beter. De twee kunnen elkaar amper vinden in het veld. Databureau Opta Sports kwam met een even merkwaardige als pijnlijke statistiek: in de ruim zeven uur dat de twee samen in de eredivisie op het veld stonden, passte Van Persie maar vier keer de bal naar Jørgensen.

"Het moet beter,'' vertelt Van Persie in gesprek met de NOS. ''Nicolai is een fantastische speler. Hij heeft veel potentie, is groot en sterk, een echte targetman. Het komt er nog niet genoeg uit. Hij heeft ook een beetje pech gehad in zijn afwerking, denk ik. In zo'n fase zit je weleens, daar moeten wij hem zien uit te helpen. Dat verdient hij ook."

Ook Jørgensen weet dat er veel meer in de samenwerking zit en neemt het probleem serieus. "Dit kan niet zo zijn. We zijn allebei belangrijke spelers voor het team en moeten uit zien te vinden waarom het niet loopt samen."

De spits van Feyenoord zoekt het probleem bij zichzelf. De laatste maanden is hij nooit helemaal fit geweest. "Als ik weer op mijn oude niveau zit, dan zal het goed moeten komen", stelt hij. "Want Robin wil met mij spelen en ik met hem."

Lees meer over
Robin van Persie
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties