Feyenoord O17 onnodig onderuit, Onder 16 verstevigt koppositie

Feyenoord Onder 17 had zich meer voorgesteld van deze zonnige zaterdag. Op bezoek bij NEC Onder 17 ging het team met 2-0 onderuit. Feyenoord Onder 16, Onder 15 en Onder 13 pakten wel de volle buit. De verslagen lees je hieronder.

Onder 17 verzuimt te scoren en verliest bij NEC
Feyenoord Onder 17 heeft bij het stug spelende NEC Onder 17 een onnodige 2-0 nederlaag moeten incasseren. Het team van Feyenoord Academy was voetballend de betere ploeg in de eerste helft, maar het ontbrak telkens aan wat gif in de beslissende fase. Zo misten Noah Naujoks en Saladin Oulad M'hand kleine schietkansjes en redde de Nijmeegse keeper knap op een grote kans van Abdel Belarbi.

Kort voor de pauze kwam de thuisploeg op voorsprong, nadat een strakke pass tweemaal van richting werd veranderd door Rotterdamse verdedigers. Na de pauze speelde Onder 17 stukken beter en stapelden de goede mogelijkheden zich op. Aimé Omgba kopte net naast, Rychaintelo Knoll schoof de bal voorlangs en ook opnieuw Belarbi en Naujoks schoten niet met scherp. Dat kwam de ploeg duur te staan, want vlak voor tijd besliste NEC het duel.

NEC Onder 17 – Feyenoord Onder 17 2-0
Scoreverloop
36' 1-0
72' 2-0

Opstelling Feyenoord Onder 17
Troost, Van der Sloot, Owusu, Van der Zeeuw, Esajas, Knoll (59' Valk), Maas (41' Ben-David dos Santos), Oulad M'hand (74' Dunning), Belarbi, Naujoks, Omgba.

Onder 16 wint topduel in Arnhem
Feyenoord Onder 16 heeft haar koppositie verstevigd door de topper op bezoek bij nummer twee Vitesse Onder 16 verdiend met 0-3 te winnen. Alleen in de beginfase waren de Arnhemmers gevaarlijk en voorkwam keeper Sam Pak een achterstand. Door een prachtige goal van Dylan Veenvliet nam Feyenoord de leiding. De middenvelder werd vrijgespeeld na een balovername en ramde de bal van een meter of 25 tegen de touwen. In de tweede helft ging Feyenoord op jacht naar de beslissing en na het missen van een paar goede kansen, viel de tweede goal pas tien minuten voor tijd. Shiloh 't Zand benutte een strafschop. Onder 16 eindigde het duel in stijl met opnieuw een fraaie goal. Milan Hokke vond de kruising met een poging van grote afstand.

Vitesse Onder 16 – Feyenoord Onder 16 0-3
27' 0-1 Veenvliet
70' 0-2 't Zand
73' 0-3 Hokke

Opstelling Feyenoord Onder 16
Pak, Baars, Zouan, Van der Veldt, Christoffel (75' Tearr), Hartjes, Veenvliet, Hokke, El Moussaoui (75' Nasri), 't Zand (75' Van Veldhoven), Deurloo (68' Van Houwelingen).

Onder 15 met ruime cijfers langs hekkensluiter
Feyenoord Onder 15 heeft zichzelf een makkelijk middagje Varkenoord bezorgd door snel afstand te nemen van hekkensluiter sc Heerenveen Onder 15. De score liep uiteindelijk op tot 7-1. Na tien minuten werd het bal geopend door Gio-Renys Felicia, die zijn voorzet zomaar in het doel zag zeilen. Door twee goals van Nesto Groen en één van Jamal Ourhris ging de ploeg van Mark Otten met een comfortabele 4-0 voorsprong de rust in. Na de pauze werd het Rotterdamse spel, mede door de vele wisselingen binnen de ploeg, iets minder. Na de tweede van Felicia maakten de bezoekers nog een eretreffer. Een eigen doelpunt van de Friezen en een goal van Levi Skyum zorgden voor de 7-1 eindstand.

Feyenoord Onder 15 – sc Heerenveen Onder 15 7-1
11' 1-0 Felicia
13' 2-0 Groen
25' 3-0 Ourhris
31' 4-0 Groen
53' 5-0 Felicia
55' 5-1
59' 6-1 eigen doelpunt sc Heerenveen
67' 7-1 Skyum

Opstelling Feyenoord Onder 15
Dekker, Van Wingerden, Bogarde (60' Ket), Van Tol (36' De Blok), Candelaria, Oetoehganal (55'Mohamedhoesein), Van der Heijden (36' Zechiël), Rais (53' Skyum), Groen, Ourhris, Felicia.

Onder 13 bindt ook Heerenveen aan de zegekar
Feyenoord Onder 13 heeft op bezoek bij de leeftijdgenoten van sc Heerenveen haar vierde overwinning op een rij geboekt. De ploeg van Brian Pinas was met 0-3 te sterk voor de Friezen en dat was dik verdiend. Binnen de minuut kwamen de Rotterdammers al op voorsprong, nadat Shaqueel van Persie zijn tegenstander te kijk zette en Furkan Ulutas een niet te missen kans bood. Feyenoord domineerde vervolgens de wedstrijd, hield het achterin gemakkelijk dicht en kwam in de slotminuut van de eerste helft op 0-2. Ronaldo Hiwat krulde een vrije trap van een meter of twintig stijf in de kruising. In de tweede helft kwam Feyenoord, met enkele wisselspelers in het veld, op 0-3 via Sten Janssen.

sc Heerenveen Onder 13 – Feyenoord Onder 13 0-3