MATCHDAY! PSV - Feyenoord

MATCHDAY! PSV - Feyenoord

Feyenoord reist zondag voor de tweede keer dit seizoen af naar Eindhoven. Nadat begin augustus de Johan Cruijff Schaal (winst na strafschoppen) de inzet van het onderlinge treffen was, staat nu de competitiewedstrijd tegen PSV op het programma. De aftrap in het Philips Stadion is om 14:30 uur.

Naast het duel om de Johan Cruijff Schaal won Feyenoord ook de eerste competitiewedstrijd tegen PSV. Begin december werd de koploper in De Kuip de eerste nederlaag van dit seizoen toegebracht: 2-1.

Teamnieuws
Feyenoord mist zondag Yassin Ayoub vanwege een schouderblessure. Ook de langer geblesseerden Justin Bijlow en Eric Botteghin zijn niet inzetbaar. Daarnaast staat achter de namen van een aantal spelers nog een vraagteken voor zondag. Welke spelers dat zijn, liet Giovanni van Bronckhorst op de persconferentie niet doorschemeren.

PSV beschikt zondag over een zo goed als fitte selectie. Trainer Mark van Bommel rekent erop dat Hirving Lozano zich extra wil bewijzen, nadat hij de Mexicaan tegen sc Heerenveen in de rust wisselde. ‘Of ik hem op scherp heb gezet? Dat zou mooi zijn. Het is een latino, die kunnen soms heel goed reageren,’ aldus de coach.

Trainerstaal
Van Bronckhorst denkt dat het een voordeel kan zijn dat koploper PSV zondag vol voor de winst moet gaan. ‘Ik denk dat we ervan kunnen profiteren dat PSV moet winnen in de strijd om het kampioenschap. Ze zullen wellicht ruimtes weggeven, die wij kunnen benutten. We gaan er alles aan doen om er een mooie week van te maken, en dat begint zondag in Eindhoven.’

‘Feyenoord heeft een aardig tot goed elftal met veel kwaliteit voorin. Daarnaast is het lastig om te scoren tegen Feyenoord,’ zei PSV-trainer Van Bommel vrijdag. ‘Zij zitten op dit moment in een fase dat ze heel goede wedstrijden afwisselen met mindere. Dat maakt hen ook lastig te bespelen. Ik verwacht een Feyenoord dat ons aanpakt net zoals ze dat in De Kuip deden.’

Vorm
Feyenoord liep afgelopen zondag tegen FC Groningen (1-0) een nieuwe uitnederlaag op, de derde van dit kalenderjaar. De twee thuisduels van 2019 werden wel gewonnen, terwijl de ploeg zich ook plaatste voor de kwartfinale van de KNVB Beker. Feyenoord bezet de derde plaats, op vijftien punten van PSV.

PSV is minder soeverein dan voor de winterstop. De ploeg speelde zijn drie uitwedstrijden (FC Emmen, FC Utrecht en sc Heerenveen) met 2-2 gelijk en won thuis van FC Groningen (2-1) en Fortuna Sittard (5-0). De voorsprong op nummer twee Ajax is vier punten.

PSV - Feyenoord
Zondag 24 februari om 14:30 uur, Philips Stadion
Scheidsrechter: Higler

Laatste ontmoetingen

Uit
04/08/2018 PSV – Feyenoord 0-0 (Johan Cruijff Schaal, Feyenoord w.n.s.)
17/09/2017 PSV – Feyenoord 1-0
18/09/2016 PSV – Feyenoord 0-1
30/08/2015 PSV – Feyenoord 3-1
17/12/2014 PSV – Feyenoord 4-3

Thuis
02/12/2018 Feyenoord – PSV 2-1
25/02/2018 Feyenoord – PSV 1-3
31/01/2018 Feyenoord – PSV 2-0 (TOTO KNVB Beker)
26/02/2017 Feyenoord – PSV 2-1
31/07/2016 Feyenoord – PSV 0-1 (Johan Cruijff Schaal)

Lees meer over
De Kuip PSV Giovanni van Bronckhorst Eric Botteghin Justin Bijlow FC Utrecht ajax FC Groningen sc Heerenveen Fortuna Sittard
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties