Derksen: ''Niemand neemt die man meer serieus''

Derksen: ''Niemand neemt die man meer serieus''

Het voetbalpraatprogramma Veronica Inside meldde gisterenavond dat Jaap Stam een serieuze optie blijft om Giovanni van Bronckhorst op te volgen, dat Martin van Geel zijn langste tijd bij Feyenoord gehad zou moeten hebben, dat Jan de Jong niet meer serieus genomen wordt.

Johan Derksen denkt dat Jan de Jong zijn krediet heeft verloren bij Feyenoord. "Jan de Jong noemen ze Loekie de Leeuw daar. Niemand neemt die man meer serieus omdat hij daar rondloopt, rare toespraakjes geeft en met dat rare haar van hem. Op het moment dat ze je Loekie de Leeuw gaan noemen kun je beter vertrekken."

Krabbendam betwijfelt of Jan de Jong wel daadkrachtig genoeg is. "Jan de Jong is algemeen directeur en dan wordt er minstens van je verwacht dat je beslissingen neemt en ieder geval wat doet. Als je Feyenoord ziet spelen tegen FC Groningen, dan moeten toch alle seinen op rood? Dat kan toch niet? Als je dan nog meer zaken neemt: de opleiding is een chaos, dat belofte elftal dat niet goed gaat, wat het elftal waard is, het aan- en verkoopbeleid."

Martin van Geel is ook aan vervanging toe. "Als het aan de achterban ligt wel en ook bij een groot deel binnen Feyenoord, maar niet bij de mensen die er over gaan, want dat heeft Van Geel altijd wel voor elkaar: hij is altijd goed met de mensen die dat soort beslissingen moeten nemen. De Raad van Commisarissen hoort toezicht te houden, maar ik weet niet waarop. Als je ziet hoe het nu gaat moet je wat doen. Ze hebben wel een hoofd opleidingen weggestuurd en daar houden ze het dan voorlopig weer even bij."

Mocht het horrorscenario waar worden dat Feyenoord zowel van PSV als Ajax verliest de komende week, dan verwacht Krabbendam niet dat er mensen gaan opstappen of ontslagen worden. "Ik denk het niet, nee, dat straalt Feyenoord in ieder geval niet uit. Het is op dit moment hopen op betere tijden, meer is het niet. Er wordt niet ingegrepen. 'We hebben Ajax en als die wedstrijd wordt gewonnen is het weer even rustig en kunnen we er weer even tegenaan', dat is het beleid dat Feyenoord nu voert."

De toekomstige trainer van Feyenoord is nog steeds niet bekend, maar Krabbendam heeft gemerkt dat Jaap Stam steeds meer als serieuze optie gezien wordt. "Bij een deel binnen Feyenoord is Jaap Stam zeker een optie. Zijn naam hoor je steeds vaker. Ik kan me niet voorstellen dat hij nog niets heeft gehoord vanuit Rotterdam. Ik vermoed van wel. Hij heeft de uitstraling en het verleden."

Hoewel Johan Derksen het helemaal niet ziet zitten in Dirk Kuyt ziet Krabbendam ook een behoorlijk draagvlak voor de constructie Dick Advocaat/Dirk Kuyt. "Voor veel mensen binnen Feyenoord is dat nog steeds een constructie. Kuyt ligt goed bij het Feyenoord-publiek. Als je hem doorschuift na een jaartje Advocaat, zit je safe."

Lees meer over
PSV Johan Derksen martin van geel Giovanni van Bronckhorst ajax FC Groningen Jan de Jong Dirk Kuyt Dick Advocaat
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties