''Verplaats dan de bekerwedstrijd tegen Feyenoord''

''Verplaats dan de bekerwedstrijd tegen Feyenoord''

De KNVB heeft gisteren bekend gemaakt de wedstrijd van Ajax - PEC Zwolle van zaterdag 2 maart te verplaatsen naar woensdag 13 maart. De voetbalbond heeft dit gedaan in het belang van het Nederlandse voetbal en hoopt dat de Amsterdammers zich hierdoor beter kunnen voorbereiden op de wedstrijd tegen Real Madrid.

PEC Zwolle en PSV hebben woedend gereageerd op het besluit van de KNVB. De Zwollenaren spelen hierdoor in zeven dagen tijd tegen AZ, Ajax en Excelsior. ''Dit is gewoon competitievervalsing en voor ons volstrekt onacceptabel,'' vertelt voorzitter Adriaan Visser in gesprek met het Algemeen Dagblad. PEC Zwolle verwijt de KNVB vooral niet betrokken te zijn bij het besluit en overweegt stappen te ondernemen.

PSV-directeur Toon Gerbrands is ook niet blij met de communicatie van de KNVB en overweegt ook een rechtszaak tegen de voetbalbond. "De KNVB beslist nu op eigen houtje dat ineens een wedstrijd uit een speelronde wordt geplukt. Hangende de competitie worden ineens spelregels veranderd. We zijn als kleine kinderen behandeld toen we om opheldering vroegen.''

Gerbrands en Visser zijn van mening dat de KNVB de halve finale van de TOTO KNVB Beker tussen Feyenoord en Ajax op 27 februari beter had kunnen verplaatsen om de Amsterdammers extra rust te gunnen.

Lees meer over
PSV ajax
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties