Ajax overweegt rechtszaak: ''Feyenoord heeft al thuisvoordeel''

Ajax overweegt rechtszaak: ''Feyenoord heeft al thuisvoordeel''

Ajax is niet blij met de houding van Feyenoord, de KNVB en burgemeester Ahmed Aboutaleb en is momenteel in overleg om stappen te ondernemen. Volgende week staat de halve finale van de TOTO KNVB Beker op het programma en supporters van de Amsterdammers zijn niet welkom in De Kuip.

Een woordvoerder van Ajax laat weten geen andere optie te zien, aangezien Feyenoord niet wil meewerken aan een oplossing. ''Dat Ajax geen kaarten van Feyenoord krijgt, is extra prangend omdat bij de bekerwedstrijd Feyenoord al een thuisvoordeel heeft doordat het om slechts één wedstrijd gaat,'' vertelt de club in gesprek met AT5.

''Wij hebben eerder formeel bezwaar aangetekend bij de KNVB, dat is afgewezen. De KNVB heeft het bezwaar van Ajax terzijde geschoven en zich achter de burgemeester van Rotterdam verscholen. Deze eist een "gezamenlijk plan". Doordat Feyenoord niet aan dat plan meewerkt en de KNVB die impasse niet doorbreekt, moet Ajax zonder haar supporters in Rotterdam spelen.''

Ajax snapt niet dat Feyenoord, de KNVB en de burgemeester niet meewerken en overweegt een rechtszaak. ''Wij gaan nu eerst met het bestuur betaald voetbal verder om de tafel om de beslissing te betwisten en te kijken hoe dit in de toekomst beter kan. Afhankelijk van de uitkomst van dat overleg, zullen we zien of we nog naar de rechter gaan.''

Lees meer over
De Kuip ajax
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties