Schorsing Ten Hove geldt alleen voor Jong Feyenoord

Schorsing Ten Hove geldt alleen voor Jong Feyenoord

Ramón ten Hove ontving een rode kaart in de uitwedstrijd van Jong Feyenoord tegen Jong NEC. De 20-jarige doelman zat gisteren gewoon bij de wedstrijdselectie van het eerste. Op sociale media vroegen supporters zich af hoe dit mogelijk was. Aangezien een direct rode kaart automatisch een schorsing oplevert voor één wedstrijd, die ook geldig is voor het eerste.

De KNVB heeft op Twitter gereageerd op alle vragen: ''Ten Hove is bestraft met één wedstrijd schorsing voor zijn rode kaart bij Jong Feyenoord- Jong NEC. De aard van de overtreding stelt dat iemand alleen geschorst kan worden voor de wedstrijd van dat specifieke elftal.''

''Daardoor mist Ten Hove de komende wedstrijd van Jong Feyenoord, maar gisteren was hij wel beschikbaar voor het eerste elftal van Feyenoord tegen FC Groningen,'' legt de voetbalbond uit. Ten Hove mist hierdoor de uitwedstrijd van vanmiddag tegen Willem II. Tegen Jong PEC Zwolle op 11 maart is hij weer inzetbaar.

Lees meer over
NEC Willem II Ramón ten Hove FC Groningen Jan de Jong
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties