''Dan pikt Van Bronckhorst de verkeerde signalen op''

zondag 17 februari 2019 17:48 125.590 keer bekeken 238 reacties Pro Shots

De uitwedstrijd in Groningen eindigde opnieuw in een blamage voor Feyenoord. FC Groningen was met 1-0 te sterk in een wedstrijd waarin Feyenoord nauwelijks een kans creëerde. VI-verslaggever Martijn Krabbendam zag voor de zoveelste keer hoe de Rotterdammers het moeilijk hadden tegen een ploeg uit het rechterrijtje.

"Wat ze vandaag, zeker voor rust, hebben laten zien, was lusteloos en inspiratieloos. Het straalde niks uit, er zat geen enkele agressie in", analyseert de clubwatcher op de website van zijn werkgever. "Groningen was wel agressief en op basis daarvan alleen al kreeg het de beste kansen en heeft het uiteindelijk dik verdiend gewonnen. Het klinkt misschien raar, maar Feyenoord kwam nog goed weg met slechts een 1-0 nederlaag."

Het was voor Feyenoord niet de eerste keer dat de ploeg moeite had met de speelwijze van een team dat lager staat op de ranglijst. "Groningen zet Feyenoord gewoon vast. Feyenoord heeft daar geen antwoord op. In plaats van de lange bal proberen ze dan de voetballende manier, maar als dat onderontwikkeld is, breng je jezelf in de problemen. We hebben dit seizoen vaker gezien dat het zo gaat. Er is geen ploeg die zo vaak z'n eigen keeper aanspeelt als Feyenoord. Wat we vandaag zagen was niet nieuw, maar wel heel slecht. En het wordt alleen maar slechter. Feyenoord zit diep in de problemen."

Door de slechte prestaties is inmiddels ook de derde plek in gevaar. "Dat maakt die beker nog belangrijker dan 'ie al was. Je begint je af te vragen of het nog een keer kan, je zo opladen tegen Ajax. Je moet als ploeg ook wat afdwingen. Dat doet Feyenoord niet. Sterker nog, het wordt alleen maar slechter."

Krabbendam vraagt zich af hoe Van Bronckhorst in de situatie staat. "Ik vraag me af of hij zelf nog wel vindt dat hij dit elftal nog aan het voetballen kan krijgen. Hij zegt dat er goed wordt getraind en dat hij ervanuit gaat dat Feyenoord in Groningen beter voor de dag zal komen dan in de voorgaande uitwedstrijden. Dan zit er iets niet goed, dan pikt hij de verkeerde signalen op. Ik kan me voorstellen dat hij zich afvraagt of hij ze nog wel kan motiveren en prikkelen om wel tot goede prestaties te komen. Ik kan me voorstellen dat het best een pijnlijke kwestie kan worden. Hij verdient een veel mooier afscheid dan hij dreigt te krijgen."

Gerelateerd nieuws
238 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 102 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 73882 leden - Op dit moment zijn 864 mensen actief, waarvan 217 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved