Afgang Jong Feyenoord tegen Jong NEC

Afgang Jong Feyenoord tegen Jong NEC

Jong Feyenoord is maandag hard onderuit gegaan. De ploeg van trainer Peter van den Berg verloor de uitwedstrijd bij Jong N.E.C. met 4-0 en eindigde het duel met tien man door een vroege rode kaart voor doelman Ramón ten Hove.

In de openingsfase wees niets op een vervelende middag voor het beloftenteam, dat goed uit de startblokken kwam en mogelijkheden kreeg op de openingstreffer. Het spelbeeld veranderde na een overtreding van Ten Hove. De doelman haalde een volgens de scheidsrechter doorgebroken speler naar de grond en werd van het veld gestuurd.

Jong N.E.C., met oud-Feyenoorder Anass Achahbar en voormalig Feyenoord Academy-speler Steven Smulder in de basisopstelling, profiteerde vervolgens optimaal. Doelman Elber Evora, die na de rode kaart voor Ten Hove in het veld was gekomen voor Boyd Reith, werd tien minuten voor rust gepasseerd door Achahbar: 1-0.

Vroeg in de tweede helft sloeg Jong N.E.C. tweemaal toe, waarmee het uitzicht op een goed resultaat voor Jong Feyenoord definitief was verdwenen. De ploeg probeerde verdere schade te beperken, maar moest in de slotfase nog wel een vierde tegentreffer incasseren.

'De vroege rode kaart bleek een cruciaal moment in de wedstrijd,' zei een teleurgestelde Peter van den Berg na afloop. 'De controle die we in de beginfase van de wedstrijd hadden, waren we daarna kwijt. Daar moet je als team goed mee omgaan, maar dat hebben we niet gedaan.'

Scoreverloop (4-0)
35' | 1-0 | Achahbar
52' | 2-0 | Haouat
55' | 3-0 | Campman
77' | 4-0 | El Haddouti

* Doelman Ten Hove ontvangt een rode kaart na 21 minunten spelen. Jong Feyenoord verder met tien man.

Opstellingen
Jong NEC: Zelenika; Buwalda, Achahbar, Hooveld, Sabak, Smulder, Spierings, Haouat, Zupthen, Elkarounai, El Haddouti.
Jong Feyenoord: Ten Hove; Nieuwkoop, Geertruida, Lewis, Reith, El Bouchataoui, Sinisterra, Wehrmann, Vente, Burger, Kokcu.

Lees meer over
NEC Bart Nieuwkoop Dylan Vente Jordy Wehrmann Ramón ten Hove Luis Sinisterra Jan de Jong Lutsharel Geertruida Achraf El Bouchataoui
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties