''Na een uur klaar tegen een gemankeerd De Graafschap''

zondag 10 februari 2019 09:27 36.850 keer bekeken 40 reacties Pro Shots

Feyenoord won gisteren , grotendeels zonder te imponeren, met alle gemak met 4-0 van De Graafschap. Feyenoord watcher Tom Knipping zag het belang van de overwinning omdat Feyenoord zo een stap dichter bij het vasthouden van de derde plek kwam. "Het is wel een heel belangrijke overwinning omdat AZ de laatste weken veel indruk maakt."

Over het spel zelf was Knipping minder te spreken. "Met name de 25 minuten na rust speelden ze wel goed, maar ik vond de eerste helft heel erg tegenvallen: een soort walking-football, een heel laag tempo. Dat verbaasde me toch wel een beetje omdat ze vorige week, na die nederlaag tegen Excelsior, zeiden dat ze wat recht moesten zetten. Dat bleek de eerste helft eigenlijk niet, die was vrij povertjes", aldus Knipping op de radio van Voetbal International. "In de tweede helft dacht De Graafschap naief even als een topclub de bal rond te gaan spelen en mee te gaan voetballen. Dan zie je Feyenoord, met een paar doelpunten vlak achter elkaar, er toch gemakkelijk overheen gaan. Dan is het na een uur klaar tegen een gemankeerd De Graafschap."

Ook de Feyenoord-watcher zag, net als iedereen, Steven Berghuis uitblinken. Helaas blonk ook De Graafschap keeper Hidde Jurjus uit, waardoor Berghuis op miraculeuze wijze niet op het scorebord verscheen. Al liet Feyenoord al vrij vroeg in de tweede helft de teugels weer vieren. "Ik had bij de 4-0 ook het idee dat Feyenoord naar 6 of 7-0 zou uitlopen, maar toen werd het bij Feyenoord weer heel plichtmatig, het leek op een trainingspartijtje."

Knipping stipt ook het euvel van dit Feyenoord in het huidige seizoen aan. "Je komt in de tweede helft heel gemakkelijk op 4-0, dan mag je daarna meer bieden, vind ik. Het is weer typisch Feyenoord dat ze het tegen topclubs negentig minuten lang kunnen laten zien en dan tegen dit soort tegenstanders niet."

Gerelateerd nieuws
40 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 16 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 69583 leden - Op dit moment zijn 1740 mensen actief, waarvan 402 leden.

 

Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2019 | All rights reserved