''Feyenoord wordt met iedere trainer altijd derde''

zaterdag 9 februari 2019 07:30 70.740 keer bekeken 198 reacties Pro Shots

Analist en columnist Wim Kieft kan zich maar al te goed voorstellen dat Dick Advocaat bedankt heeft voor Feyenoord, zo vertelt hij in zijn column in De Telegraaf. "Als je 71 jaar bent en je wordt geconfronteerd met ingewikkeld gedoe, denkt ieder weldenkend mens toch: ‘ach, zoek het allemaal lekker uit’. En dan al die lijntjes van mensen die hun eigen trainers naar voren schuiven."

Kieft is een tegenstander van het wetenschappelijk benaderen van het voetbal. "Die benadering is trouwens in de jaren negentig begonnen bij Ajax met Louis van Gaal en Co Adriaanse. Ze verkochten hun praatjes als wetenschap. Guus Hiddink, Bobby Robson en Leo Beenhakker – voeg Dick Advocaat bij dit rijtje – waren prima trainers. Ze maakten het niet onnodig ingewikkeld, waren netjes, beschaafd, gewoon aardige mannen, die tegelijkertijd dondersgoed wisten dat niet zij, maar spelers wedstrijden winnen."

Ook Martin van Geel laat het allemaal moeilijker lijken dan het is, volgens de columnist. "Het is daarom helemaal niet zo moeilijk een trainer aan te stellen. Die interessantdoenerij van Martin van Geel, dat het een hele klus is om een capabele trainer voor Feyenoord te vinden, trek ik niet. Feyenoord wordt met iedere trainer altijd derde. Feyenoord zakt heus niet weg met Henk Fraser als hoofdtrainer en John de Wolf als zijn assistent. En dat Feyenoord prijzen pakte de afgelopen jaren kwam niet door Giovanni van Bronckhorst, maar door de aanwezigheid van Dirk Kuyt en later Robin van Persie."

Gerelateerd nieuws
198 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 108 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 74346 leden - Op dit moment zijn 1140 mensen actief, waarvan 259 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved