Kökcü: ''Ik moest even wennen aan al die aandacht''

Kökcü: ''Ik moest even wennen aan al die aandacht''

Een van de lichtpuntjes bij Feyenoord dit seizoen is Orkun Kökçü (19). Bij zijn eredivisiedebuut, uit bij FC Emmen, scoorde hij de 1-3 en opeens is hij een bekende Nederlander. Kökçü heeft zich het hoofd niet op hol laten brengen: ''Ik moest even wennen aan al die aandacht, maar ik weet dat het erbij hoort als je profvoetballer bent. Ik heb mijn woordje gedaan in de pers en ben gewoon lekker blijven trainen en voetballen bij Feyenoord.''

In de nieuwe Hand in Hand vertelt Kökçü over zijn jeugd in de Haarlemse wijk Schalkwijk, waar het straatvoetbal nog volop leeft. ''We voetbalden elke dag op straat. Ik heb het voetballen op straat heb geleerd. Ik speelde veel partijtjes met vrienden en natuurlijk ook met mijn broer Ozan.''

Balgevoel
Kökçü voelde zich snel op zijn gemak bij de A-selectie. Hij is onder de indruk van Robin van Persie. “Robin heeft zo ongelofelijk veel balgevoel. Op televisie zie je ook dat hij vreselijk goed kan voetballen, maar als medespeler sta je er met je neus bovenop. De manier waarop Robin met de bal omgaat, heeft veel indruk op mij gemaakt.”

Op de vraag of het voor een jongen uit Haarlem niet logischer was geweest bij Ajax terecht te komen, heeft Kökçü een duidelijk antwoord: ''Ik heb niet zoveel met Ajax, moet ik eerlijk toegeven. Er wordt ze vaak een bepaalde arrogantie verweten en daar ben ik niet van. Feyenoord past wat dat betreft veel beter bij mij, ook als Noord-Hollandse jongen.''

Klassieker
De 6-2 overwinning van Feyenoord tegen Ajax vormt de rode draad in de nieuwe Hand in Hand. De cover wordt gesierd door een geknielde Robin van Persie en de veelzeggende cijfers ‘6-2’. Verspreid over het magazine vindt de lezer indrukwekkende foto’s van de klassieker.

Bennie Wijnstekers, FRGerardo en Jan Oudenaarden
Verder in het februarinummer van Hand in Hand: een kijkje in het foto-album van oud-speler Bennie Wijnstekers die in 1984 kampioen werd met Feyenoord en dat seizoen samenspeelde met Johan Cruijff (“Het seizoen voordat Cruijff kwam, waren we al tweede geworden. Een nieuw kampioenschap hing al in de lucht. We hadden een goed team, iedereen was positief. Cruijff gaf net dat beetje extra om ook echt kampioen te worden”), een interview met Feyenoord-supporter en -Twitteraar FRGerardo en de maandelijkse column van Jan Oudenaarden, voorgedragen in de Feyenoord-talkshow Gelül.

Hand in Hand verschijnt op vrijdag 8 februari. Leden van FSV De Feijenoorder ontvangen het magazine automatisch thuis. Hand in Hand is ook los te koop in de betere boekhandel of in de webshop van FSV De Feijenoorder. Klik hier om lid te worden van FSV De Feijenoorder.

Lees meer over
Robin van Persie ajax
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties