A1 ruim langs ADO Den Haag

De A1 heeft zaterdagmiddag de tweede competitiewedstrijd met 8-2 gewonnen van ADO Den Haag A1. Op Varkenoord zorgden Jordy Clasie, Luis Pedro (2), Jerson Cabral, Kaj Ramsteijn, Shabir Isoufi en Andréa Fileccia (2) voor de Rotterdamse treffers.Anders dan de uitslag doet vermoeden had A1 het niet gemakkelijk tegen de Haagse gasten. Feyenoord begon slecht aan de wedstrijd en na een kwartier spelen kwam ADO terecht op voorsprong, na een fout in de defensie van Feyenoord. De gasten kregen in de periode na het openingsdoelpunt kansen om uit te lopen naar 0-2 en 0-3, maar verzuimden de wedstrijd te beslissen.

De A-junioren stelden nog voor rust orde op zaken. Clasie, Pedro, Cabral en Ramsteijn uit een penalty zorgden er met hun doelpunten voor dat Feyenoord met een veilige marge kon gaan rusten. Na de hervatting liepen de talenten binnen twintig minuten uit naar 7-1, waarna ADO Den Haag met de 7-2 iets terug kon doen. Net als de 7-1 was ook de 8-2 van de voet van de in de rust ingevallen Fileccia.

Verdedigend was het niet best wat de ploeg van Jean Paul van Gastel liet zien. De coach hield na afloop het ‘ontzettend slecht verdedigen’ als rode draad van zijn verhaal. Het goede aanvalspel en de vele doelpunten wogen wat dat betreft niet op tegen het lankmoedige verdedigen. ‘Ik ben blij met de overwinning’, zei Van Gastel. ‘Maar ik ben zeer ontevreden over hoe we vandaag hebben verdedigd en dan met name achterin. Tegen een sterkere tegenstander waren we vandaag zeker tegen een zeperd aangelopen.’

Opstelling Feyenoord A1: Lamprou; Eekman, Ramsteijn (60’ Machek), Piqué (65’ Erkelens), Leerdam; Clasie (73’ De Vrij), Van Haaren, Isoufi; Cabral (46’ Fileccia), Pedro en Lagouireh.