Feyenoord O17 laat zege glippen tegen FC Groningen

Het programma van de jeugdteams uit de bovenbouw van Feyenoord Academy bestond zaterdag uit slechts drie wedstrijden. Feyenoord Onder 17 en Onder 16 kwamen niet tot winst in de competitie, terwijl Onder 13 het bekeravontuur zag eindigen in Alkmaar.

Feyenoord Onder 17 geeft zege uit handen
Feyenoord heeft de thuiswedstrijd tegen FC Groningen Onder 17 onnodig met 2-3 verloren. De ploeg van Melvin Boel verzuimde bij een 2-1 voorsprong het goede spel vast te houden, waardoor de noorderlingen er met de winst vandoor gingen.

Feyenoord begon uitstekend aan de wedstrijd en dat leverde na 26 spelen de 1-0 op. Steven van der Sloot nam een ingooi snel, kreeg de bal terug via een snelle combinatie en zijn voorzet werd tegen de touwen gekopt door Ibrahima Berete.

De thuisploeg leek meteen door te pakken en maakte een tweede treffer. Deze werd echter afgekeurd omdat de grensrechter aangaf dat de bal de achterlijn had gepasseerd. Dat spits Noah Naujoks de voorzet goed afdrukte, mocht dus niet baten. Onder 17 kreeg via Abdel Belarbi, Berete en Sven Zitman nog drie goede kansen die niet benut werden.

Waar Feyenoord het zelf niet afmaakte voor de pauze, maakte FC Groningen na rust de gelijkmaker. Een kleine twintig minuten later kwam Feyenoord weer op een voorsprong. Nadat de bal na een goede actie van Berete wat gelukkig voor de voeten kwam van Aimé Omgba, schoot de invaller verwoestend raak van een meter of twintig.

Bij de stand van 2-1 verdween het goede spel van Feyenoord ineens. Uit een vrije trap kwamen de bezoekers op 2-2 en na mistasten van doelman Tein Troost werd het ook nog 2-3. Belarbi kreeg namens Feyenoord nog een kans op de gelijkmaker, maar verzilverde deze niet.

Boel baalde flink na afloop. ‘De goede discipline moet je 80 minuten vasthouden en niet 50. Op die manier verdien je het ook nog om te verliezen. Dit was volledig onnodig en dat kunnen we onszelf verwijten.’

Feyenoord Onder 17 – FC Groningen Onder 17 2-3
26’ 1-0 Berete
50’ 1-1
69’ 2-1 Omgba
70’ 2-2
74’ 2-3

Opstelling Feyenoord Onder 17
Troost, Van der Zeeuw, Owusu, Van der Zeeuw, Esajas, Zitman (50’ Knoll), Benita, Oulad M’hand, Belarbi, Naujoks (50’ Omgba), Berete.

Onder 16 thuis niet langs Sparta
In een vermakelijke stadsderby is Feyenoord Onder 16 niet verder gekomen dan een 2-2 gelijkspel tegen een fysiek sterk Sparta Onder 16. In een wedstrijd met veel strijd had Feyenoord een licht overwicht in de eerste helft, alleen kwam het niet tot scoren. Sparta trof wel doel uit een snelle counter. Na de pauze kwam Onder 16 beter in de wedstrijd en tikte Milan Hokke een voorzet van Kars van Veldhoven binnen. Op aangeven van Giuliany Ben-David dos Santos kopte Shiloh ’t Zand vlak erna raak (2-1). Door een fout in de opbouw counterde Sparta nogmaals doeltreffend, waardoor het weer gelijk werd. In de blessuretijd gaf de keeper van Sparta nog een rebound weg op een vrije trap van ’t Zand, waarna invaller Lennard Hartjes de winnende dacht te maken. Het feest ging echter niet door wegens buitenspel.

Feyenoord Onder 16 – Sparta Onder 16 2-2
27’ 0-1
48’ 1-1 Hokke
49’ 2-1 ’t Zand
49’ 2-2

Opstelling Feyenoord Onder 16
Remie, Van Veldhoven, Zouan, Baars, Van der Veldt, Veenvliet, ’t Zand, Valk, El Moussaoui, Hokke, Ben-David dos Santos

Onder 13 klaar in de beker na ruime nederlaag bij AZ
Door een 5-0 nederlaag bij AZ Onder 13 is Feyenoord Onder 13 uitgebekerd. De uitslag tegen de ploeg die de eredivisie-najaarspoule als koploper afsloot, was wat geflatteerd. Het moeizaam draaiende Feyenoord knokte namelijk voor wat het waard was en hield de stand lang op 0-0. Het verzet brak na een fraaie openingstreffer in de tweede helft en mede door twee knappe schoten van afstand liep AZ uit naar 5-0. Feyenoord kwam zelf niet tot grote kansen.

AZ Onder 13 – Feyenoord Onder 13 5-0