''Supporters kunnen nummers claimen en dus ook verbannen''

zaterdag 26 januari 2019 20:24 83.710 keer bekeken 84 reacties Pro Shots

Peter Houtman is al ruim twintig jaar de stadionspeaker van Feyenoord, terwijl Bootsy Paul (echte naam Paul de Koning) al twaalf jaar de muziek voor, tijdens en na de wedstrijd verzorgt. Beide mannen blikken vooruit op De Klassieker van morgen.

"Ik kwam hier als kind al. Ik weet een beetje hoe de fans zijn en hoe ze reageren op verschillende momenten in een seizoen. Het publiek maakt de sfeer en ik probeer daar een beetje op in te spelen", zo vertelt Houtman aan Voetbalzone.

Bootsy Paul vindt het jammer dat er geen uitpubliek meer aanwezig is. “Tien jaar geleden begon De Klassieker al als de uitsupporters het vak inliepen. Als ik dan een Feyenoord-gerelateerd nummer instartte, begonnen de Ajax-supporters direct tegen te zingen. Dat gezang werd dan natuurlijk weer overstemd door het Feyenoord-publiek. Dat zorgde voor veel meer sfeer. Nu begint het eigenlijk pas als de spelers van Ajax aan de warming-up begonnen zijn.”

De voorganger van Bootsy werd uit zijn functie gezet toen hij er voor koos om het nummer 'We are the champions' te draaien. “Dat was niet bepaald de juiste keuze omdat ze dat nummer in 020 vaak gebruikten bij hun kampioenschappen in de jaren negentig. Daarom werd dat lied en eigenlijk heel Queen door de supporters van Feyenoord verbannen. Supporters kunnen nummers claimen en dus ook verbannen. Zo werkt dat.”

“Hetzelfde geldt voor ‘Three Little Birds’ van Bob Marley. Toen ze dat in Amsterdam ineens begonnen te draaien voor aanvang van de tweede helft, stopte ik niet alleen met dat nummer, maar draaide ik überhaupt niets meer van Marley. Voorheen draaide ik bijna elke wedstrijd wel iets van hem, maar die link willen mensen hier gewoon niet hebben. Dan stopt dat gewoon. Zo moeten ze in andere stadions niet ineens Paul Elstak gaan draaien.”

“Andersom werkt het net zo. Neem de Zingende RET-buschauffeurs met hun lied ‘Mijn Feyenoord’. Dat stamt natuurlijk af van Neil Diamond met ‘Sweet Caroline’. Bij AZ hebben ze er een handje van om dat nummer op te zetten als Feyenoord op bezoek komt. Nou, dan gaan alle Feyenoord-supporters natuurlijk helemaal uit hun dak en zingen ze ‘Mijn Feyenoord’ bij het refrein. Of dat not done is? Ze zouden beter moeten weten.”

Gerelateerd nieuws
84 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 45 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 69583 leden - Op dit moment zijn 1569 mensen actief, waarvan 387 leden.

 

Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2019 | All rights reserved