''Proefde er wel uit dat hij voor een Nederlandse trainer gaat''

''Proefde er wel uit dat hij voor een Nederlandse trainer gaat''

Giovanni van Bronckhorst maakte donderdagochtend zijn beslissing bekend om te stoppen als trainer van Feyenoord. Een opmerkelijke timing, aangezien zondag de belangrijke wedstrijd tegen Ajax op het programma staat. Volgens John de Wolf is dat echter geen probleem.

De Wolf, te gast bij FC Rijnmond, is niet bang dat de spelers minder hard zullen werken voor hun trainer. "Op een lager niveau kan ik me dat misschien voorstellen, maar op het allerhoogste niveau wil je altijd het maximale uit jezelf en het team halen. Voor je supporters, voor je staf. Het speelt van geen enkele kant mee."

Nu Van Bronckhorst vertrekt is de vervolgvraag natuurlijk wie zijn opvolger zal worden. Volgens Dennis van Eersel is technisch directuer Martin van Geel van plan deze taak volledig op zich te nemen. "Ik heb dat bij hem voorgelegd. Hij heeft een paar belangrijke hoofdstukken bij Feyenoord gehad en dit is er weer zo eentje. Een heel bepalende beslissing voor de toekomst van de club. Hij zegt daarover zonder een grijntje twijfel dat hij de overtuiging heeft dat hij dat aan kan gaan. Hij gaat voor de lange termijn staan, neemt de verantwoordelijkheid ook op zich. Daar gaat hij vol in."

Veel mogelijke namen komen voorbij, al lijkt een buitenlandse trainer volgens Van Eersel uitgesloten. "Het hoeft van Van Geel niet per se een Nederlander te zijn, maar ik proefde eruit dat hij wel die kant op gaat. Bij Anderlecht had je Vanhaezebrouck, een man met een uitgesproken visie die zijn ploeg goed laat spelen. Hij heeft hij bij Gent en Anderlecht laten zien. Hij is pas ontslagen bij Anderlecht, maar heeft ervaring. Het zou een naam zijn die er ook in past, maar ik denk niet dat je het in die hoek moet gaan zoeken."

Lees meer over
martin van geel Giovanni van Bronckhorst ajax KAA Gent Anderlecht
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties