''Je komt op het punt dat het is uitgewerkt''

''Je komt op het punt dat het is uitgewerkt''

Zoals in vrijwel ieder voetbalprogramma is ook bij Natafelen de positie van Giovanni van Bronckhorst onderwerp van discussie. De nadruk wordt gelegd op het slechte spel en gebrek aan ontwikkeling bij de Rotterdammers.

"Voetballend zit er heel weinig vooruitgang in", begint Sjoerd Mossou in het programma. "Toen ze op het Stadhuisplein stonden werd gezegd: 'Dit moet de norm worden.' Sindsdien is het alleen maar minder geworden. Er zit geen enkele voetbalontwikkeling in. Alleen in de wedstrijden waarin het echt moet, zoals bekerwedstrijden en PSV-thuis, dan brengen ze veel energie."

Kenneth Perez haakt daarop in. "Voor een topclub is het niet positief als je boven jezelf uit moet stijgen om één helft heel goed te spelen. Het gekke is: de eerste seizoenshelft viel het qua punten mee. Alleen qua spel en qua ontwikkeling liggen ze heel erg achter op PSV en Ajax."

Ook clubwatcher Martijn Krabbedam is te gast. Als het gaat over de positie van Van Bronckhorst haalt hij Leo Beenhakker aan. "Beenhakker had de meest treffende uitspraak. Op een gegeven moment kom je niet meer binnen bij die spelers. Dan kom je op het punt dat het is uitgewerkt. Dan denken ze: daar heb je hem weer met z'n zelfde verhaal en z'n zelfde bespreking. Ik denk dat Gio dat punt ook bereikt heeft."

Momenteel lijkt het wachten vooral op Van Bronckhorst zelf. "Dat is ook raar", vervolgt Krabbedam. "Als directeur is het je taak om de leiding te nemen in dat proces. Nu stel je het maar uit tot februari. Waarom, als je zelf al weet hoe de vlag erbij hangt?" Mossou heeft begrip voor het feit dat de beslissing over de Klassieker heen wordt getild, maar voor Krabbedam geldt dat niet. "Als je weet hoe de sfeer is op zo'n club. Dan maakt het niet meer uit of je dat nu of in februari zegt."

[readmore=49485]

Lees meer over
PSV Giovanni van Bronckhorst ajax
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties