Van Hanegem: ''Misschien is dat moment wel aangebroken''

Van Hanegem: ''Misschien is dat moment wel aangebroken''

Ook Willem van Hanegem zag Feyenoord afgelopen weekend pijnlijk onderuit gaan. De oer-Feyenoorder zag de ploeg van Giovanni van Bronckhorst met 3-1 verliezen van PEC Zwolle. Aanstaande zondag neemt Feyenoord het in De Kuip op tegen Ajax. ''Ik houd ondanks het geklooi van Ajax mijn hart vast voor de Klassieker komende zondag.''

''Want Feyenoord klooide ook maar wat aan en niet voor het eerst. Ik denk niet dat Feyenoord de lef zal durven tonen die het tegen PSV eerder wel toonde,'' vervolgt Van Hanegem. ''Neem alleen nou de slotfase tegen PEC. Toen Feyenoord een minuut of tien voor tijd verdediger Van der Heijden moest wisselen omdat hij moeilijkheden had met ademhalen, kwam Botteghin binnen de lijnen. Dat was wat mij betreft alleszeggend. Een verdediger voor een verdediger.''

Hoe moet het nu verder bij Feyenoord? ''De mensen die ik spreek, veel Feyenoorders, maar ook veel niet-Feyenoorders, zien allemaal maar één oplossing. Een frisse wind, andere mensen aan het bewind die de koers gaan uitzetten. En misschien is dat moment wel aangebroken,'' concludeert Van Hanegem in zijn column in het Algemeen Dagblad.

''Volgens mij zeggen de beleidsbepalers in de Kuip zelf dat deze club financieel gezond is. De begroting is ook niet die van een simpele subtopper. Dan moet het toch mogelijk zijn om een ploeg samen te stellen met talentvolle spelers, die zich dagelijks ontwikkelen op het trainingsveld? Een ploeg die enthousiasme en passie van mindere tegenstanders te lijf gaat met verzorgd voetbal? Ik zie het helaas zelden."

Lees meer over
De Kuip PSV Giovanni van Bronckhorst Eric Botteghin ajax Willem van Hanegem
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties