'Gio' wilde St.Juste wisselen: ''Niemand voor die positie''

zaterdag 19 januari 2019 22:24 140.515 keer bekeken 477 reacties Pro Shots

Giovanni van Bronckhorst is niet te spreken over hoe zijn ploeg tegen PEC Zwolle voor de dag kwam. In gesprek met FOX Sports benoemt hij wat er fout ging.

"Je ziet dat PEC Zwolle in de tweede helft niet veel anders doet, alleen wij waren gewoon minder. Dan kom je in de problemen", verklaart Van Bronckhorst. Hij wil het niet alleen op de mentaliteit schuiven. "Het zit in meer dingen. De veldbezetting, alert zijn. Dat waren we in de tweede helft bij veel momenten niet. Dan word je naar achter gedrukt, worden de lopende mensen niet opgepakt. Dan kom je in de problemen omdat je teveel kansen weggeeft."

In de analyse bij FOX Sports werd de ongeïnteresseerde houding van St Juste besproken. Dat wordt ook aan Van Bronckhorst voorgelegd. "Dat gevoel had ik ook, met name de tweede helft. Aan onze rechterkant zijn we vaak in de problemen gekomen. Dat bedoel ik ook met alertheid: ten koste van alles weer terugkomen in je positie. In de tweede helft was dat ondermaats." Op de vraag waarom St Juste niet gewisseld werd: "We hadden niemand voor die positie."

Met het oog op de week die komen gaat, met daarin de wedstrijden tegen Fortuna Sittard en Ajax, moet er snel veel verbeteren bij Feyenoord. "Het lijkt me duidelijk dat er na deze wedstrijd veel dingen besproken moeten worden. De manier waarop we spelen, hoe we op het veld staan. De tweede helft was dat beduidend minder dan we kunnen. Voor mij is het wel zaak om dat te benoemen."

Gerelateerd nieuws
477 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 243 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 74149 leden - Op dit moment zijn 1237 mensen actief, waarvan 502 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved