OM eist werkstraf tegen agent die Feyenoorder aanreed

OM eist werkstraf tegen agent die Feyenoorder aanreed

Tegen de agent, die tijdens de ongeregeldheden in 2017 na de wedstrijd tussen Excelsior - Feyenoord een supporter aanreed, is een voorwaardelijke taakstraf van 60 uur geëist. In de rechtszaal vertelde de bestuurder van de ME-bus dat het nooit zijn opzet is geweest om de Feyenoorder te raken.

Dit meldt de NOS. Het Openbaar Ministerie denkt daar anders over en verwijt de agent dat hij opzettelijk Feyenoord-supporter Thom Grootscholten aanreed. Zijn advocaat is het daar niet mee eens en eist dan ook vrijspraak. Volgens hem is er sprake van een inschattingsfout in het verkeer en dat is geen strafbaar feit.

''Ik betreur de gevolgen van die dag voor het slachtoffer. Door een samenloop van omstandigheden leidde het tot een aanrijding. Dat is nooit de opzet geweest. Ik werk al 20 jaar bij de politie om mensen te helpen. Niet om mensen te verwonden,'' reageert de agent in de rechtszaal, geciteerd door RTV Rijnmond. Over twee weken volgt de definitieve uitspraak.

[readmore=49418]

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties