Clasie: ''Heel leuk potje om te testen waar je nu staat''

vrijdag 11 januari 2019 14:08 19.765 keer bekeken 30 reacties Pro Shots

Jordy Clasie bereidt zich in Marbella met Feyenoord voor op de tweede seizoenshelft. Deze middag staat de oefenwedstrijd tegen het Duitse Borussia Dortmund op het programma. Clasie heeft de topclub regelmatig zien spelen het afgelopen seizoen.

"Je kijkt natuurlijk voetbal en als je wedstrijden voorbij ziet komen, zie je wat voor goede ploeg het is en hoe zij voetballen, dat doen niet heel veel ploegen in de wereld eigenlijk. Dus het is zeker een heel leuk potje om te testen waar je nu staat aan het begin van de tweede seizoenshelft."

Feyenoord sloot de eerste seizoenshelft in mineur af met een thuisnederlaag tegen Fortuna Sittard en een gelijkspel bij ADO Den Haag. Clasie weet hoe het beter moet bij de hervatting van de competitie. "Dat we het gevoel terug moeten pakken van de week tegen PSV en de twee wedstrijden daarna, dat is het gevoel dat je als voetballer graag wil hebben. Ook in het veld en natuurlijk qua resultaat."

Feyenoord staat stevig op de derde plek en lijkt zich, wederom, op het winnen van de beker te kunnen concentreren. Clasie is het daar niet mee eens. "Alles is belangrijk voor ons, ook de competitie. Natuurlijk weet je dat het een heel moeilijk verhaal gaat worden, want je hebt onnodig veel punten laten liggen ten opzichte van Ajax en PSV en dan loop je achter de feiten aan. De beker is de kortste weg naar een prijs op dit moment. In de competitie moeten we kijken waar we komen en gewoon wedstrijd voor wedstrijd bekijken. Niet meer naar de ploegen boven ons kijken, maar alleen naar jezelf kijken."

Clasie geeft aan dat hij tot op heden niks gehoord heeft van zijn eigenlijke werkgever, Southampton, en verwacht pas tegen het eind van het seizoen duidelijkheid te krijgen over waar hij volgend seizoen speelt, al blijft hij zelf het liefst bij Feyenoord. "Je hebt er zelf geen invloed op. Natuurlijk kun je zelf iets willen, maar uiteindelijk sta ik nog gewoon onder contract in Engeland. Je hebt nooit garantie en zeker niet als je nog bij een andere ploeg onder contract staat."

Gerelateerd nieuws
30 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 13 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 72604 leden - Op dit moment zijn 583 mensen actief, waarvan 106 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved