'Vilhena staat wellicht toch voor winters vertrek'

vrijdag 11 januari 2019 04:00 87.040 keer bekeken 171 reacties Pro Shots

Het is volgens de media niet de vraag of Tonny Vilhena Feyenoord gaat verlaten, maar wanneer. Feyenoord watcher Martijn Krabbendam sluit een winters vertrek van Vilhena niet uit, terwijl er eerder vooral sprake van was dat Vilhena een weerstand had tegen een tussentijds vertrek.

"De window is in volle gang en bij Vilhena is het zo dat hij een contract heeft tot de zomer van 2020, dat is een teken dat hij komende zomer al veel minder interessant is om te verkopen", zo vertelt Krabbendam op de radio van Voetbal International. "Dat kan Feyenoord wel willen, maar dan heb je nog maar een jaar. Als Feyenoord een transfersom voor hem wil, en dat wil de club natuurlijk, dan moeten er wel zaken gedaan worden."

Krabbendam vreest vooral een Jorgensen scenario. "Hou je de speler en ga je proberen de beker met hem te winnen, dan is de consequentie dat hij aan het eind van de rit wat minder oplevert. Zoals Feyenoord met Jorgensen vorig seizoen heeft gedaan toen dat bod van Newcastle binnenkwam: gewoon rond de zeventien miljoen euro. Feyenoord heeft toen besloten om hem te houden. Ook met het oog op de beker en een gokje op het WK dat voor de deur stond, in de hoop dat Jorgensen ook daar goed zou presteren qua doelpunten en hem dan alsnog voor zo'n bedrag proberen te verkopen. Dat heb je niet altijd in de hand en dat is verkeerd uitgepakt. Ik zou er niet raar van staan te kijken als er in de komende drie weken nog het een ander rond Vilhena loskomt."

Hoe dan ook lijkt Vilhena Feyenoord ontgroeid. "Dat denk ik wel. Hij speelt ook al zo lang voor Feyenoord en ik denk wel dat hij voor zijn ontwikkeling ook gewoon wegmoet. Of het nou in deze periode is of komende zomer, maar het moet een keer gebeuren. Hij is international bij Oranje, vooralsnog de enige bij Feyenoord. Als je in Nederland alles hebt meegemaakt, alles hebt gewonnen, alle stadions van binnen en van buiten hebt gezien, tegen alle ploegen al zo vaak hebt gespeeld, dan vraagt je carriere gewoon om een impuls."

Gerelateerd nieuws
171 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 67 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 67774 leden - Op dit moment zijn 396 mensen actief, waarvan 88 leden.

 

Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2019 | All rights reserved