''Hij is nog steeds de beste speler die Feyenoord heeft''

''Hij is nog steeds de beste speler die Feyenoord heeft''

Robin van Persie bereidt zich in Marbella voor op zijn laatste seizoenshelft als profvoetballer. In de eerste seizoenshelft kampte de spits met wat blessures, maar volgens clubwatcher Martijn Krabbendam is hij nu fit.

"Hij staat er goed op. Hij is fit en uitgerust, zegt hij zelf", vertelt Krabbendam op de website van zijn werkgever, Voetbal International. "Hij is op vakantie geweest en begint nu opgewekt aan zijn afscheidstournee. Het zal wennen worden als je zeventien jaar in het topvoetbal hebt gebivakkeerd en daar dan ineens uit wordt getrokken. Dan gaat er wel een hoop veranderen. Daar is hij nieuwsgierig naar, hoe dat zal zijn. Tegelijkertijd wil hij op een goede manier afsluiten bij Feyenoord. Zoals hij zelf zegt: 'Het mooiste zou zijn met een beker in mijn handen.'"

De vraag is of Van Persie in die tweede seizoenshelft blessurevrij zal blijven. "Zijn lichaam heeft wel wat te verduren gehad in die zeventien jaar durende carrière, onder andere in de Premier League. Hij miste niet voor niks een aantal wedstrijden in november. Dat hou je niet tegen. Soms merk je op trainingen wel dat spelers in de duels toch wat inhouden. Dat is ook een bepaalde vorm van respect. Hij ligt goed in de groep. Hij probeert spelers te helpen waar hij kan. Alleen al daarom zou het een gemis zijn als hij stopt. Maar natuurlijk vooral vanwege zijn kwaliteit. Mits fit is hij nog steeds de beste speler die Feyenoord heeft."

[readmore=49339]

Lees meer over
Robin van Persie
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties