Amrabat over Feyenoord: ''Het was een wijze les, ja''

Amrabat over Feyenoord: ''Het was een wijze les, ja''

Sofyan Amrabat heeft een moeilijke periode gehad bij Feyenoord. De 22-jarige middenvelder kwam amper aan spelen toe bij de Rotterdamse club en koos afgelopen zomer uiteindelijk voor een transfer naar Club Brugge.

Amrabat heeft zich bij Feyenoord wel ontwikkeld. "Het was een wijze les, ja. Ik heb er veel geleerd. In het begin was iedereen superpositief over me. Ik was zogezegd de koning, de beste middenvelder van Nederland. Ik moest opgeroepen worden voor Oranje, vonden ze,'' vertelt de oud-Feyenoorder in gesprek met Het Nieuwsblad. Aan de discussie rondom zijn keuze voor Marokko of Oranje stoorde Amrabat zich enorm.

"Iedereen trok aan me - ik kreeg twintig interviewaanvragen. In de krant werd zelfs een debat gevoerd of ik nu voor Marokko of voor Nederland moest kiezen. En na elke wedstrijd kreeg ik nog maar eens die vraag. Ze bleven erop hameren. Zelfs van mijn trainer, Giovanni van Bronckhorst, wilden ze weten wat hij me had geadviseerd. Terwijl ik helemaal geen zin had in die discussie. Ik wilde gewoon voetballen.''

Amrabat maakte onlangs veel indruk tegen Borussia Dortmund. ''Wat een wedstrijd. Uit bij Dortmund, één van de beste ploegen ter wereld, terwijl ik eigenlijk geen ritme had. Bij Feyenoord was het niet anders. In de competitie had ik nog geen enkele keer in de basis gestaan, maar vervolgens moest ik wel meteen starten tegen Manchester City. Ook al verloren we met 0-4, ik hield me staande. Tot de tachtigste minuut. Toen moest ik eruit met krampen. Wel, in Dortmund was ik ook verdienstelijk.''

Lees meer over
Sofyan Amrabat
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties