''Sponsorcontract met Feyenoord heeft Qurrent grote naamsbekendheid gegeven''

dinsdag 8 januari 2019 02:00 99.890 keer bekeken 384 reacties Pro Shots

Nu groene stroom leverancier Qurrent overgenomen wordt door Greenchoice verdwijnt Qurrent eerder dan verwacht als shirtsponsor van Feyenoord. Voor de stadionclub heeft dat geen financiële gevolgen omdat de afgesproken geldbedragen gewoon overgemaakt zullen worden. Ook Chris Woerts, voormalig commercieel directeur van Feyenoord, ziet geen enkel probleem.

"Dat bedrijven als Qurrent en Energiedirect.nl bij Feyenoord en PSV gaan verdwijnen als hoofdsponsor zorgt voor rumoer, maar het is niet meer dan een golfbeweging. Eerder waren banken, verzekeringen en automerken hoofdsponsors bij veel Eredivisie-clubs en die zie je nu nauwelijks nog."

Het was Woerts die Feyenoord en Qurrent met elkaar in contact heeft gebracht, zo vertelt hij aan De Telegraaf.  "Het sponsorcontract met Feyenoord heeft Qurrent grote naamsbekendheid gegeven en klanten opgeleverd. Zoveel, dat het een interessante overnamekandidaat is geworden en nu door Greenchoice is opgeslokt. Dat bedrijf kiest er bewust voor het marketinggeld niet in het profvoetbal te steken."

Feyenoord gaat nu op zoek naar een nieuwe shirtsponsor, maar aangezien Qurrent het aankomende seizoen toch blijft betalen, kan Feyenoord mogelijk het dubbele aan shirtreclame verdienen. ''Clubs als Feyenoord en PSV moeten creatief zijn in hun zoektocht naar nieuw geld, naar nieuwe hoofdsponsors.''

Gerelateerd nieuws
384 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 93 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 67791 leden - Op dit moment zijn 763 mensen actief, waarvan 183 leden.

 

Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2019 | All rights reserved