''We maken als supporters zelf uit hoe we het voetbal beleven''

vrijdag 4 januari 2019 18:33 77.280 keer bekeken 392 reacties FR12.nl

De discussie over wel of geen fakkels in De Kuip houdt al behoorlijk wat jaren aan. Gijs van Delft uit Rotterddam, Feyenoordsupporter en voorstander van fakkels, weet hoe dat komt. "Wij vinden het sfeerverhogend, zij vinden het gevaarlijk. Met dit soort acties geven we ze af en toe wat steekjes."

"Dit is in De Kuip, vak S. Feyenoord tegen PSV, vlak voor de wedstrijd begint. Als de spelers het veld op komen, steken we in één keer massaal de fakkels aan. En we wonnen hier ook nog. Het is blijkbaar niet alleen sfeerverhogend, maar de spelers gaan er nog beter door voetballen ook", zo legt Van Delft uit in NRC Handelsblad.

"Als ze je pakken, krijg je een stadionverbod en duizend euro boete. We maken als supporters zelf uit hoe we het voetbal beleven. In een bioscoop doe je zoiets niet, maar in een stadion bepalen de supporters de sfeer en niet het bestuur of de burgemeester."

De gevaren ziet Van Delft ook wel. "Je ziet het op de foto ook: er is heel veel rook. Je ziet nauwelijks wat er naast je gebeurt. Als je zo’n fakkel in je gezicht krijgt, heb je een probleem. Sommige gasten weten geeneens wát ze afsteken, laat staan hóe ze iets moeten afsteken. Als je het niet goed aanpakt, vallen er gewonden. Zit je met brandplekken, kapotte jassen.”

"Hoe ze het doen, weet ik niet, maar het lukt ze toch altijd weer om die spullen mee naar binnen te nemen. Je houdt ze echt niet tegen. Daarom zeggen wij: doe het dan georganiseerd! Zet er mensen bij die ermee om kunnen gaan, dan is er weinig aan de hand. Trouwens, ze doen het overal: Brazilië, Argentinië, Italië, maar ook bij ‘020’ en in Eindhoven. Het is toch ook prachtig?! Dit beeld gaat de hele wereld over. Wat zeuren ze nou?!”

Gerelateerd nieuws
392 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 87 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 67790 leden - Op dit moment zijn 765 mensen actief, waarvan 163 leden.

 

Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2019 | All rights reserved