Koeman streng: ''Je zag het op z'n plek vallen bij Guidetti''

zondag 30 december 2018 11:11 139.270 keer bekeken 241 reacties Pro Shots

Voormalig Feyenoordtrainer Ronald Koeman is sinds dit kalenderjaar bondscoach van het Nederlands elftal. Het NRC maakte deze week een portret over de trainer, waarin ook Patrick Lodewijks aan het woord komt. Daarin gaat het onder andere over zijn periode bij Feyenoord. Zo was Lodewijks onder de indruk van hoe Koeman destijds met John Guidetti omging.

"Grote mond, je kent het wel, een mannetje", zegt Lodewijks over Guidetti. "Dacht dat-ie de koning was. Dat was-ie ook wel, ergens. Maar op een dag, ik vergeet het nooit, zei Ronald: 'Realiseer jij je eigenlijk wel dat er in je contract staat dat we jou ook gewoon mee terug kunnen sturen?' Je zag het gewoon op z'n plek vallen daar bij Guidetti. Toen ging het lopen, hè."

"Ik heb hem als speler nooit zo bezig gezien met anderen, maar hij is wel in staat om met aparte jongens om te gaan", gaat Lodewijks verder. "Hij heeft Romario meegemaakt, Stoitsjkov. Jongens bij wie een draadje los zit. Pellè had ook kortsluiting soms. Ronald is in staat om iedereen aan boord te houden. Ook de extravagante."

Gerelateerd nieuws
241 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 51 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 67774 leden - Op dit moment zijn 466 mensen actief, waarvan 95 leden.

 

Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2019 | All rights reserved