Verbeek tipt 'Gio': ''Kijk eens naar de samenstelling van je staf''

Verbeek tipt 'Gio': ''Kijk eens naar de samenstelling van je staf''

Giovanni van Bronckhorst en de clubleiding van Feyenoord gaan tijdens de winterstop met elkaar in gesprek over de toekomst. Het contract van de hoofdtrainer van de Rotterdamse club loopt komende zomer af. Hedwiges Maduro vindt dat er een frisse wind moet gaan waaien bij Feyenoord.

"Ik denk dat je niet te lang bij een club moet zijn, de spelers raken ook uitgekeken op je", zegt hij in Dit Was Het Weekend. "Ook voor jezelf is het niet goed om steeds bij een club te zijn. Soms heeft een club een frisse wind nodig, ook voor de spelersgroep. Om niet jaar in jaar uit hetzelfde gezicht voor de groep te hebben. Dat heeft niet met de kwaliteiten van de trainer te maken."

"Ik ben het daar niet mee eens", voegt Gertjan Verbeek toe. "Als het zo is dat veel dingen hetzelfde blijven gaan, kijk dan eens naar je staf. Ja, Denny Landzaat is er dit jaar bijgekomen maar Jean-Paul van Gastel zit er nog steeds. Ook de conditietrainer zit er al een lange tijd. Je zou naar die samenstelling kunnen kijken."

"Gio is een geweldige ambassadeur voor Feyenoord. Ook qua prijzen heeft hij het fantastisch gedaan en hij blijft onder alle omstandigheden rustig. De ontwikkeling van veldcoach naar meer een manager is wel een logische. Dan kan Martin van Geel op de achtergrond nog meer doen dan wat hij nu al doet. Dat lijkt me wel mogelijk."

"Dan moet je een assistent-trainer hebben die het veldwerk grotendeels alleen kan doen", aldus de oud-trainer van Feyenoord in het programma van FOX Sports. "Met nog steeds op de achtergrond een belangrijke rol weggelegd voor Van Bronckhorst. Ik denk dat dat zeker de toekomst kan zijn."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties