WIN: Supporter schrijft boek over Jozsef Kiprich

WIN: Supporter schrijft boek over Jozsef Kiprich

József Kiprich (1963) is zonder twijfel een van de meest legendarische spelers uit de geschiedenis van Feyenoord. ''Jóóózsef!'' Wanneer zijn naam langgerekt van de tribunes rolt heeft er vaak iets geniaals plaatsgevonden. Of iets grappigs. En anders willen de fans hem gewoon zien. De supporters dragen hem op handen.

Berne van Leeuwen schreef een boek over een van de meest bekende Feyenoorders ooit. ''Hij is een van de iconen van Feyenoord. Er hing altijd een mysterie om hem heen. Hij was voetballend gezien geen Van Hanegem of Van Persie, hij werd toch een volksheld, een blikvanger voor de club en de supporters,'' vertelt de schrijver op de vraag waarom hij een boek heeft geschreven over Kiprich.

Kiprich start zijn carrière bij jeugdliefde FC Tatabánya, waarna hij gedurende zes seizoenen zijn mooiste tijd beleefd bij Feyenoord. In een tijd dat de ene spits na de andere mislukt, weet hij uit te groeien tot een ware publiekslieveling en boegbeeld van de jaren negentig. Parallel aan de komst van Kiprich hervindt Feyenoord na een gitzwarte periode de weg naar succes, zowel in Nederland als in Europa. Na zijn periode bij Feyenoord kent Kiprich nog een succesvolle tijd op Cyprus en keert zelfs kortstondig terug op de Nederlandse velden. Dit tot groot enthousiasme van het Legioen.

FR12.nl mag twee exemplaren weggeven. Wat moet je doen om te winnen? Voorspel hieronder de uitslag van Feyenoord - FC Utrecht en maak kans op een boek!

WIN: Supporter schrijft boek over Jozsef Kiprich
Lees meer over
Robin van Persie FC Utrecht
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties