''Blijkbaar is er iets in de Feyenoordbeleving aan het afnemen''

''Blijkbaar is er iets in de Feyenoordbeleving aan het afnemen''

In het programma FC Rijnmond wordt er gezocht naar de oorzaak van de pijnlijke 0-2 nederlaag van Feyenoord tegen Fortuna Sittard. Er wordt gesproken over onderschatting, de speelstijl van Fortuna en de blessures bij Feyenoord, maar ook over de vraag of de beleving bij supporters veranderd is.

"Tegen PSV klappen ook de supporters erop", zo gaat Ruud van Os in op de vergelijking tussen de wedstrijden tegen PSV en Fortuna. "Als Fortuna naar de Kuip komt, is het op de tribune ook wat gezapiger. Het samenspel tussen spelers en publiek dat er tegen PSV wel was, is er tegen Fortuna niet."

Oud-Feyenoordspeler Tim de Cler, die te gast is in het programma, vertelt dat dat in zijn tijd als speler anders was. "Ik heb tijden meegemaakt dat supporters sfeer maakten, ongeacht welke wedstrijd het was. De laatste tijd is het een beetje gelaten. Als het moeilijk gaat en het publiek gaat erachter staan, merk je dat je als speler toch een soort drive krijgt om net even wel dat duel te winnen."

Wat voor Feyenoord na de winterstop resteert lijkt slechts een strijd om plek drie te zijn. Vorig seizoen gold hetzelfde, al was de situatie volgens Van Os toen anders. "Vorig jaar merkte je nog de naweeën van het kampioenschap. Dat is nu helemaal niet zo. Er is irritatie over het nieuwe stadion en over de vraag of je wel of niet door moet met Van Bronckhorst. Je merkt dat er iets borrelt."

Dennis van Eersel merkt diezelfde trend. "In het eerste seizoen van Gio was elke wedstrijd uitverkocht, terwijl Feyenoord uit een dramatisch jaar kwam. Dat vond ik fascinerend. Nu, na het kampioenschap, wordt het wat rustiger. Feyenoorders geven niet eens zozeer om mooi voetbal, die komen echt voor Feyenoord. Er zit iets in dat Feyenoordgevoel, in de Feyenoordbeleving, dat voor supporters aan het afnemen is."

Lees meer over
De Kuip PSV
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties