''Hij kan nu veel leren van de oudere jongens''

''Hij kan nu veel leren van de oudere jongens''

Orkun Kökcü is sinds zijn debuut bij Feyenoord tegen FC Emmen onderwerp van gesprek. De 17-jarige middenvelder maakte veel indruk met zijn spel. Kökcü wist direct te scoren en één assist af te leveren. Cor Adriaanse werkt veel met hem samen bij Feyenoord Onder 19 en ziet hem als een groot talent.

"Het is een hele goede voetballer", vertelt Adriaanse in gesprek met de NOS. "Hij is tweebenig en heeft veel diepte in zijn spel. Orkun heeft zeker geen ruzie met de bal. Hij heeft echt stappen gezet de afgelopen tijd en deze volgende stap is goed voor hem. Hij doet gewoon de dingen die hij moet doen en doet deze goed. Zo'n debuut is niet alleen voor hem leuk, maar ook zeker voor ons. Daar genieten wij ook van.''

"Hij moet zorgen dat hij minuten blijft maken en een vaste waarde worden. Nu heeft hij 45 minuten gespeeld, laat dat hele wedstrijden worden. Ik hoop dat hij uiteindelijk net zoveel wedstrijden als Vilhena zal spelen. Orkun heeft zeker het talent om hogerop te komen, maar hij moet het wel zelf doen. Hij kan nu veel leren van de oudere jongens, Jordy Clasie bijvoorbeeld."

Ook Maarten Stekelenburg kent Kökcü goed. Als bondscoach van Oranje onder-19 heeft Stekelenburg vaak met hem te maken. "Hij is een aanvallende middenvelder, maar kan eigenlijk op elke positie op het middenveld uit de voeten. Met én zonder bal is hij zeer begaafd. Ook is hij iemand die hard wil werken. Hij is echt een complete voetballer. Voor mij is het zeker geen verrassing dat hij nu in het elftal komt. Het was niet de vraag óf hij zijn debuut zou maken, maar wanneer."

Lees meer over
Clasie Tonny Vilhena
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties