Onder 19 sluit 2018 af met knappe comeback

Feyenoord Onder 19 heeft het kalenderjaar zaterdag feestelijk afgesloten. De ploeg van trainer Dirk Kuyt boog op bezoek bij NAC Breda Onder 19 een 1-0 achterstand om in een 1-3 overwinning. Door de zege eindigt Feyenoord Onder 19 op de derde plaats in de voorjaarscompetitie.

Attractieve start
Feyenoord toonde initiatief in de beginfase van de wedstrijd, die werd gespeeld op Sportpark Heksenwiel. De jonge Feyenoorders waren twee keer dicht bij een vroege openingstreffer via Marouan Azarkan, maar tot twee keer toe kopte de kleine aanvaller de bal over het doel.

Ook de thuisploeg zocht de aanval en kwam een aantal keer in zeer kansrijke positie voor het doel van Joey Koorevaar. Na ruim een half uur spelen was het raak voor NAC Breda Onder 19, dat na een voorzet vanaf de linkerkant van het veld scoorde: 1-0. Feyenoord probeerde voornamelijk via standaardsituaties voor de rust de achterstand weg te werken, maar dit lukte niet.

Verdiende gelijkmaker
In de tweede helft zette Feyenoord vanaf de eerste minuut alles op alles om weer op gelijke hoogte te komen met de ploeg uit Noord-Brabant. Dit leek echter mis te gaan nadat de thuisploeg vanuit een counter Koorevaar passeerde. Verdediger Simon Loshi stond echter goed gepositioneerd waardoor hij de bal net voor de doellijn kon wegwerken.

Niet veel later was het raak voor Feyenoord. Met een steekpass vanuit het middenveld werd Azarkan weggestuurd. De behendige aanvaller omspeelde de doelman van NAC Breda Onder 19 en scoorde: 1-1.

Sterk slotoffensief
De gelijke stand leek echter van korte duur nadat Sydney van Hooijdonk, de zoon van oud-Feyenoordspeler Pierre van Hooijdonk, een corner binnen kopte. De treffer werd echter afgekeurd wegens buitenspel. Het moment leek Feyenoord Onder 19, dat begonnen was aan een slotoffensief, definitief wakker te schudden.

In de slotfase, waarin trainer Kuyt een aantal wijzigingen doorbracht, was Feyenoord de bovenliggende partij. Splinter de Mooij zette, na een voorzet van invaller Ezra Hoogenboom, zijn team in de slotfase op 1-2. Enkele minuten later was diezelfde Hoogenboom zelf ook trefzeker, waarmee hij de eindstand bepaalde op 1-3.

Kuyt: 'Blij met de zege'
'Ik vond dat we vandaag slap en niet scherp speelden,' zei trainer Kuyt na afloop. 'Daarin deden de jongens zichzelf tekort. In de tweede helft bleef het slordig, al was het wel beter dan in de eerste helft. Ik ben blij met de zege en ook met de rol van de invallers hierbij. Het laatste blok hebben we goed afgesloten, nu even gas terug in de winterstop om dan alles te geven in de kampioenspoule.'

De spelers van Feyenoord Onder 19 staan alleen komende maandag nog op het trainingsveld en genieten daarna van de welverdiende winterstop. De eerste wedstrijd in de kampioenspoule staat ingepland op 12 januari. Wie dan de tegenstander is, is nog niet bekend.

NAC Breda Onder 19 - Feyenoord Onder 19 1-3 (1-0)