Fors verlies Onder 17 en Onder 15, ruime winst Onder 16

Waar Feyenoord Onder 19 zaterdag met een overwinning de winterstop in ging, daar sloten veel andere Feyenoord Academy-teams het jaar af in mineur. De verslagen van de teams uit de boven- en middenbouw lees je hieronder.

Onder 17 hard onderuit in Groningen

Feyenoord Onder 17 heeft de verre uitwedstrijd bij FC Groningen met 4-0 verloren. De wedstrijd was na een klein kwartiertje klaar omdat de thuisploeg drie keer toesloeg. Keer op keer anticipeerden de Groningse aanvallers beter op de opportunistische diepe ballen dan Feyenoord-verdedigers. Nog voor de pauze viel ook de vierde treffer. Na rust ging de ploeg van Melvin Boel wat beter voetballen, alleen werd er niet meer gescoord tegen de zich ingravende thuisploeg.

FC Groningen Onder 17 – Feyenoord Onder 17 4-0
2’ 1-0
11’ 2-0
14’ 3-0
28’ 4-0

Opstelling Feyenoord Onder 17: Troost, Knoll (41’ Van der Sloot), Van der Lubbe (41’ Brugman), Van der Zeeuw, Esajas, Valk (41’ Zitman), Benita, Oulad M'Hand, Dunning (62’ Tearr), Naujoks, Omgba (62’ Maas).

Ruime zege met mooie goals voor Onder 16

Na een eerdere 0-9 in de uitwedstrijd heeft Feyenoord Onder 16 opnieuw dik gewonnen van ADO Den Haag Onder 16. Dit keer werd het 6-0 en daarvoor hoefde het team van Feyenoord Academy niet eens zo heel goed te spelen. De ploeg van Dennis te Braak scoorde makkelijk en maakte twee goals van grote schoonheid. Voor de 3-0 tikte Shiloh ‘t Zand een voorzet van Kars van Veldhoven al vallend met de hak binnen. De 4-0 was een prachtige vrije trap van Dylan Veenvloet en ook de laatste goal was bijzonder. Deze kwam namelijk van de voet van Zenya Deurloo die na meer dan een jaar blessureleed weer kan voetballen.

Feyenoord Onder 16 – ADO Den Haag Onder 16 6-0
12’ 1-0 Hartjes
36’ 2-0 Berete
42’ 3-0 't Zand
47’ 4-0 Veenvliet
49’ 5-0 Berete
57’ 6-0 Deurloo

Opstelling Feyenoord Onder 16: Remie, Van Veldhoven (65’ Veenvliet), Zouan (72’ Van Houwelingen), Owusu, Van der Veldt, Van der Linden, Hartjes, Christoffel, Ben-David dos Santos (49’ Baars), 't Zand (55’ Deurloo), Berete. (70’ Nasri)

Ruime thuisnederlaag Onder 15 tegen Vitesse

Feyenoord Onder 15 werd zaterdag op alle fronten afgetroefd door Vitesse Onder 15 en verloor daarom met 0-4. Al binnen twee minuten keek de ploeg van Mark Otten tegen een achterstand aan. Bij een voorzet van de zijkant stond de verdediging niet goed en werd de openingstreffer gemaakt. In het vervolg van de wedstrijd was het aan twee kanten slordig en speelde Feyenoord geen kansen bij elkaar. Omdat het tot aan de pauze 0-1 bleef, kon Feyenoord nog hopen op een ommekeer.

Vlak na de pauze werd de marge echter verdubbeld omdat Vitesse weer toesloeg uit een voorzet vanaf de flank. De maker van de eerste goal, genoot opnieuw van te veel ruimte en drukte zijn tweede binnen. Feyenoord had zelf nog steeds geen grote kansen gecreëerd, waarna de wedstrijd helemaal beslist werd bij de derde Arnhemse goal. Dit keer werd de bal goed meegenomen na een diepe pass en afgerond. De laatste goal van de middag kwam opnieuw uit een voorzet.

Feyenoord Onder 15 – Vitesse Onder 15 0-4
2’ 0-1
38’ 0-2
59’ 0-3
67’ 0-4

Opstelling Feyenoord Onder 15: Dekker, Van Wingerden, Bogarde, Van Tol (41’ Felicia), Candelaria, Oetoehganal (60’ Van der Heijden), Groen (60’ De Blok), El Moussaoui, Ourhris (36’ Rais), Mohamedhoesein (53’ Zechiël), Kleijn.

Onder 13 loopt kampioenspoule mis

Feyenoord Onder 13 is er niet in geslaagd bij de beste zes van de acht ploegen in de competitie te eindigen en zich dus te plaatsen voor de kampioenspoule. Het team van Feyenoord Academy verloor zelf met 2-0 bij PSV Onder 13 en zakte later in de middag op de ranglijst omdat concurrent FC Twente Onder 13 zeer verrassend Ajax Onder 13 versloeg. Feyenoord speelde in Eindhoven een redelijke eerste helft waarin het maar geen grote kansen wist te creëren. Ook in de tweede helft veranderde dit niet en scoorde PSV wel uit een corner en na een scrimmage.

PSV Onder 13 – Feyenoord Onder 13 2-0