Clasie wil blijven: ''Feyenoord is mijn club''

zaterdag 15 december 2018 09:35 106.085 keer bekeken 374 reacties Pro Shots Bron: Feyenoord.Supporters.nl

Ondanks dat de transfer naar de Premier League niet geworden is wat hij er van gehoopt had, heeft Jordy Clasie geen spijt van de stap die hij in de zomer van 2015 maakte. "Ik ben zelfs wel blij dat ik het heb meegemaakt", aldus Clasie in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Want je moet het wel echt ervaren hebben. Maar er waren genoeg periodes dat ik bij mezelf dacht 'hadden we niet beter dit of hadden we maar dat'. Ja, in die periodes had ik wél twijfels over de stap. Zo eerlijk wil ik wel zijn."

Clasie wilde vorig seizoen dan ook terugkeren naar Feyenoord. Plek was er echter niet voor hem in De Kuip, waardoor hij op huurbasis vertrok naar het Belgische Club Brugge en daar de landstitel veroverde. "Maar in mei was er alweer contact met Feyenoord. Mark Hughes, die inmiddels ook alweer ontslagen is, stond toen nog voor de groep bij Southampton. Hij wilde mij een kans geven en dat waardeerde ik. Maar ik had mijn zinnen al gezet op een terugkeer naar Feyenoord, waarmee de gesprekken gaande waren", zo geeft hij aan. Het duurde alleen lang voor er groen licht was dat ik naar Feyenoord zou gaan. We waren al op trainingskamp in China geweest en het duurde maar en het duurde maar. Twee weken China, dat zag ik helemaal niet zitten. Met lood in mijn schoenen ben ik vervolgens dat vliegtuig in gestapt."

Clasie vervolgt: "Ik moest wel, de onderhandelingen tussen Feyenoord en Southampton verliepen stroef. Toen we later met Southampton in Frankrijk waren, was er eindelijk een akkoord tussen de clubs. Eindelijk. Ik wilde zo graag terug, dat zat al zo lang in mijn hoofd."

In de Eredivisie bloeit de middenvelder weer op. "Dit betekent niet dat ik nooit meer ergens over de grens zal spelen, want je weet nooit hoe een carrière loopt. Ik sta gewoon nog één seizoen onder contract bij Southampton. Feyenoord heeft mij gehuurd. De vraag is wat er straks gaat gebeuren. Ik moet nu zorgen dat ik de Jordy Clasie weer wordt die hier eerder heeft gespeeld. Dan zien we straks in april of mei wel", zegt hij daarover. "Dan zullen we met Southampton gaan praten. Daar ben ik nu niet mee bezig. Maar het zou kunnen dat ik na het seizoen terug moet naar Southampton. Dan zal ik daar vol voor mijn kans moeten gaan. Feyenoord is mijn club, er gaat voor mij weinig boven de Kuip. Maar je hebt nooit de garantie dat je zomaar kunt blijven. Alle partijen moeten daarbij tot elkaar kunnen komen."

Gerelateerd nieuws
374 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 97 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 70792 leden - Op dit moment zijn 116 mensen actief, waarvan 35 leden.

 

Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2019 | All rights reserved