Blokland: ''Wij nemen niets klakkeloos aan''

woensdag 12 december 2018 20:40 100.270 keer bekeken 501 reacties Pro Shots

Financieel directeur Carl Berg van Stadion Feijenoord en architect David Gianotten van bureau OMA gaven deze week tijdens een aandeelhoudersvergadering een inkijkje in de vorderingen van Feyenoord City: de '25 miljoen-eis' van Jan de Jong gaat ingewilligd worden en het nieuwe stadion zou volledig klaar zijn op de tekentafel.

Mogelijke geldschieter Pim Blokland is nog niet volledig overtuigd: "Wij nemen niets klakkeloos aan. Eerst moeten de raden van commissarissen van de club en het stadion een uitspraak doen, daarna schuiven wij pas aan." 

De groep miljonairs, waarvan Blokland deel uitmaakt, is van plan om een renteloze lening van 30 miljoen euro in het nieuwe stadion te stoppen. Zo moet er voor gezorgd worden dat het eigen vermogen van het nieuwe stadion een flinke opwaardering krijgt. Door het ontbreken van het betalen van rente en een langzamere aflossing dan bij de banken zou Feyenoord meer geld overhouden. "Als het stadion meer opbrengt, dan heeft Feyenoord daar alleen maar profijt van. We maken de financiering van het stadion met die 30 miljoen simpelweg eenvoudiger. Het rendement is dan aan het einde van het jaar een stukje hoger en dat deel gaat naar de club toe om zo het spelersbudget verder aan te vullen."

"Wij gaan ervan uit dat die garantie voor die 25 miljoen euro bij Feyenoord nog bovenaan staat. Dat is namelijk één van onze voorwaarden aan Feyenoord. En als dat niet gebeurt, dan gaan wij die 30 miljoen euro niet ophalen. En zullen we weer om de tafel moeten gaan zitten. Zo simpel is het", zo vertelt Blokland aan het Algemeen Dagblad.

"Wij doen op dit moment niets en dat is al een poosje zo. Wij wachten eerst wat Feyenoord gaat doen. Afhankelijk waar Feyenoord mee komt gaan wij vol voor de 30 miljoen. Het idee is dat ze door willen gaan, maar zekerheid is er pas als de raden van commissarissen bij elkaar hebben gezeten.’’

Er is sprake van dat de gemeente Rotterdam niet verder wil gaan dan 17,5 miljoen per jaar. "Dat moet met de gemeente Rotterdam worden geregeld. Niet jaarlijks 17,5 miljoen euro met een variabel deel van 7,5 miljoen euro, zoals de stad wil. Wat ons betreft krijgt Feyenoord als eerste die 25 miljoen euro per jaar als het stadion in 2023 open gaat. Als die eis wordt losgelaten en dat budget op een andere manier bijeen wordt gekregen, prima, maar dan moet dat eerst met ons worden besproken. En dat is nog niet gebeurd.’’

Gerelateerd nieuws
501 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 118 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 67791 leden - Op dit moment zijn 779 mensen actief, waarvan 176 leden.

 

Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2019 | All rights reserved