Aboutaleb: ''Gevoel dat het de clubs goed uitkomt''

Aboutaleb: ''Gevoel dat het de clubs goed uitkomt''

De discussie rondom het niet toelaten van uitsupporters bij De Klassieker neemt weer toe. Ajax heeft een brief naar Feyenoord gestuurd met het verzoek om beschikking te krijgen over uitkaarten tijdens de wedstrijd Feyenoord - Ajax op 27 januari. De Rotterdammers zien hier weinig heil in omdat er onder meer een gezamenlijk plan ontbreekt.

Ahmed Aboutaleb staat open om de gesprekken te hervatten. De burgemeester zet echter zijn vraagtekens bij Ajax en Feyenoord. ''Ik wil niet zwartepieten, maar wij hebben het gevoel dat het de clubs goed uitkomt om nu geen uit-supporters toe te laten. Dan kunnen ze meer kaartjes verkopen en hoeven ze ook niet te investeren in de veiligheid. En dan is het makkelijk om te roepen: ja, de burgemeesters willen het niet.''

Aboutaleb en de burgemeester van Amsterdam zijn bereid te zoeken naar een oplossing en te luisteren. ''De bereidheid aan mijn kant is er. Als men bereid is te gaan normaliseren, normaal te gaan doen tijdens een wedstrijd, onder normale omstandigheden te gaan voetballen en met een normale politiesterkte, dan zou het raar zijn als we niet het gesprek gaan oppakken.''

Aboutaleb heeft de brief van Ajax niet gelezen, maar begreep wel dat de clubs niet op één lijn zitten. ''Ik neem het pas serieus als beide clubs en supporters elkaar diep in de ogen kijken en 'we gaan het weer proberen' zeggen. Ook wij weten dat er zelfs dan raddraaiers zijn, maar daar kunnen we ons op voorbereiden. Als de clubs niet met elkaar op één lijn zitten, waar begin ik dan aan?'' vraagt Aboutaleb zich af in gesprek met RTV Rijnmond.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties