''Vente moet wekelijks aan voetballen toekomen''

''Vente moet wekelijks aan voetballen toekomen''

FC Emmen heeft in de thuiswedstrijd tegen Feyenoord niet weten te stunten. In de eerste helft lukte het Feyenoord niet om tot scoren te komen, maar in de tweede helft was het tot vier keer toe raak. Clubwatcher Martijn Krabbendam was niet bepaald onder de indruk van de tegenstander, laat hij weten op de website van Voetbal International.

"Het was wel een vrij eenvoudige overwinning", begint Krabbendam zijn analyse. "Het is lekker voor sommige spelers dat ze zich konden onderscheiden, maar de tegenstand was ook zeer matig. Ik heb geen moment in de war gezeten dat er een stunt in zat. Feyenoord was veel te goed en Emmen veel te matig."

Dylan Vente wist als vervanger van de geblesseerde Jorgensen en Van Persie niet te overtuigen. "Hij heeft het moeilijk tegen centrale verdedigers. Hij mist wat fysiek, maar in bepaalde situaties zie je wel dat hij kwaliteiten heeft. Het overstapje in de eerste helft, de kaats met Vilhena. Hij mist ritme, dan is het lastig als je er in een keer moet staan. Hij laat in ieder geval zien dat hij kan voetballen."

Krabbendam stelt voor om Vente te verhuren. "Hij moet wekelijks aan voetballen toe kunnen komen, zodat hij ritme krijgt, sterker wordt en de kwaliteiten die hij heeft kan ontwikkelen. Ik denk dat Van Bronckhorst het prettig vindt dat hij hem heeft achter Jorgensen en Van Persie, maar voor zijn eigen ontwikkeling is het beter als hij ergens aan voetballen toekomt."

Tot slot bespreekt Krabbendam de prestaties van debutant en doelpuntenmaker Orkun Kökcü. "Hij heeft een goede techniek. Mensen bij Feyenoord wisten natuurlijk al lange tijd dat hij goed kan voetballen. Het is wel opmerkelijk dat Van Bronckhorst voor hem kiest. Dat is een duidelijk signaal, hij kijkt niet naar namen en status. Kökcü is in de pikorde Tapia en Ayoub voorbij geschoten." Zijn invalbeurt zelf was een erg goede. "Hij wil ballen hebben, wil combineren. Daar ga je makkelijker van voetballen. Dat is een positief punt dat je uit een vervelende blessure kan halen."

[readmore=49097]

Lees meer over
Robin van Persie Dylan Vente Renato Tapia Tonny Vilhena Tapia
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties