Berghuis grapt: ''De dikke kuiten van Jan-Arie''

Berghuis grapt: ''De dikke kuiten van Jan-Arie''

Steven Berghuis speelde in zowel positieve als negatieve zin een hoofdrol in de wedstrijd tegen FC Emmen. Hij miste een strafschop, maar was ook trefzeker en gaf twee assists. Zelf dacht hij twee keer te hebben gescoord, maar de bal ging via het been van Van der Heijden, die het doelpunt vervolgens op zijn naam kreeg.

"De dikke kuiten van Jan-Arie", lacht Berghuis voor de camera van FOX Sports. "Het is geen probleem, ik ben net zo blij. Het was fifty-fifty, een assist voor mij en een goal voor hem." Bij een hoekschop kreeg Berghuis door Emmen-supporters bier over zich heen gegooid. "Een fanatiek hoekje daarzo. Het hoort er een beetje bij. Dat ik de 0-2 maakte was niet daarom, dat heb ik er niet voor nodig."

Berghuis baalt van de gemiste strafschop. "Ik heb niet eerder een penalty gemist. Het hoort er ook bij, daar moet je ook mee om leren gaan. Uiteindelijk is het een mooie middag geworden."

In de tweede helft leken Berghuis en debutant Orkun Kökcü elkaar goed te kunnen vinden. Zo scoorde Berghuis op aangeven van Kökcü en ging het even later andersom. "Ik ben blij voor die jongen. Hij heeft grote kwaliteiten, hij brengt de bal makkelijk van het middenveld naar de aanval. Daardoor krijg je drie, vier seconden meer tijd om je man op te zoeken. Voor mij, Sam en Dylan is dat enorm belangrijk. We zagen het al op de training en ik ben blij dat hij het nu heeft kunnen laten zien."

Lees meer over
Steven Berghuis van der heijden
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties