'Gio': ''Ayoub nog onzeker, daarom viel keuze op Kokcu''

'Gio': ''Ayoub nog onzeker, daarom viel keuze op Kokcu''

Giovanni van Bronckhorst kan tevreden zijn over de week die achter hem ligt. Zijn ploeg pakte negen punten in drie wedstrijden, waaronder het duel tegen koploper PSV. Vandaag werd de week afgesloten met een 1-4 overwinning op FC Emmen.

"We hebben een uitstekende week doorgemaakt", begint de trainer in gesprek met FOX Sports. "We hebben verdiend gewonnen, al was het wel moeizaam. We hebben heel veel kansen laten liggen. De tweede helft hebben we dat beter gedaan. Bij 0-2 gaven we nog wel een goal weg. Daarmee helpen we Emmen weer in de wedstrijd en geven we ze nog enige hoop. Maar uiteindelijk ben ik blij over de manier waarop we daarna de wedstrijd hebben uitgespeeld."

Over de eerste helft is Van Bronckhorst minder tevreden. "De afwerking was niet goed. Zeker in dit soort wedstrijden moet je elke kans die je krijgt maken. Dan is de wedstrijd al na een half uur gespeeld. Dat doen we niet, waardoor je nog in de problemen kan komen. Gelukkig hebben we dat in de tweede helft anders gedaan."

Een smet op de middag is het uitvallen van Jeremiah St Juste en Jens Toornstra. "St Juste had last van z'n schouder. Donderdag viel hij er ook al op en vandaag weer. Het is even afwachten hoe dat gaat. Jens viel geblesseerd uit, hij had last van zijn hamstring." Van Bronckhorst erkent dat dat met de tijd van het jaar te maken heeft. "Deze periode kost qua kracht heel veel. Zeker met drie wedstrijden in een week. Uiteindelijk moesten we vandaag wisselen en hebben die wissels goed uitgepakt."

De opmerkelijkste wissel was debutant Orkun Kökcü die Jens Toornstra verving. Het riep de vraag op waarom Ayoub op de bank bleef zitten. "Ayoub was nog onzeker. Na een duel op de training afgelopen vrijdag ging hij even out. Hij had heel veel hoofdpijn. Hij heeft wel getraind, maar was nog niet honderd procent. In de warming-up hebben we hem getest en gaf hij aan dat hij nog wat last had. Daarom viel de keuze op Kökcü."

De invaller deed het erg goed en bekroonde zijn invalbeurt met een doelpunt. "We weten wat hij kan. Hij heeft een goede fase in zijn ontwikkeling. Daarom hebben we hem vandaag gebracht. Hij zorgde voor veel gevaar, was altijd aanspeelbaar en maakte een heel mooie goal. Hij heeft het uitstekend gedaan."

Lees meer over
PSV Jens Toornstra Toornstra
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties