'Gio' over Van Persie: ''Niet goed genoeg om mee te nemen''

'Gio' over Van Persie: ''Niet goed genoeg om mee te nemen''

Robin van Persie is niet mee afgereisd naar Emmen. Dat betekent dat Dylan Vente in de spits begint, en jeugdspeler Joël Zwarts plaats mag nemen op de bank. Giovanni van Bronckhorst legt uit waarom.

"We hebben aangekeken hoe Robin uit de wedstrijd van donderdag was gekomen. Dat was niet goed genoeg om hem vandaag mee te nemen", vertelt Van Bronckhorst aan FOX Sports. Het kunstgras heeft daarbij geen invloed, zo geeft hij aan.

De oplossing voor het wegvallen van Van Persie, Vente in de spits en Zwarts op de bank, is volgens Van Bronckhorst een logische. "Vente heeft het al een aantal keer laten zien. Bij wegvallen van Nico en Robin is hij de volgende. Zwarts bij de selectie halen is logisch. Als je twee spitsen mist, moet je als team verder gaan zoeken."

Ook Tyrell Malacia keert vandaag terug in de basiself. Van Bronckhorst denkt hem in deze wedstrijd beter te kunnen gebruiken dan Calvin Verdonk. "Je kijkt ook naar de tegenstander. Tyrell heeft andere kwaliteiten dan Calvin. Kwaliteiten die vandaag nodig zijn: zijn drang naar voren. Ik denk dat wij veel de bal zullen hebben en de ruimtes goed zullen moeten bespelen. Daar is Tyrell belangrijk in."

Lees meer over
Robin van Persie Dylan Vente Calvin Verdonk Tyrell Malacia
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties