Feyenoord O17 wint laatste thuisduel voor winterstop

Feyenoord Onder 17 heeft zaterdag de laatste thuiswedstrijd voor de winterstop winnend afgesloten. Op Varkenoord werd FC Twente met 1-0 verslagen. Ook Onder 16, Onder 14 en Onder 13 kwamen in actie.

Winst ondanks harde wind voor Feyenoord O17
Feyenoord Onder 17 heeft onder lastige omstandigheden de thuiswedstrijd tegen FC Twente Onder 17 met het minimale verschil van 1-0 gewonnen. Voetballend tegen de straffe wind in, werd in de tweede helft de enige goal gemaakt door Noah Naujoks.

Omdat het eerste veld van Varkenoord was afgekeurd wegens de hevige regenval, werd de wedstrijd gespeeld op het oude trainingsveld van Feyenoord 1. Daar kregen beide ploegen te maken met een helft een flinke tegenwind en dus ook een helft met de wind mee.

De bezoekers speelden de eerste wedstrijd met de wind vol op de neus waardoor het aan Feyenoord de taak was om goed druk te zetten. Het lukte alleen niet om dit als collectief te doen, waardoor de ploeg van Melvin Boel in de eerste helft nauwelijks gevaarlijk werd. Ook FC Twente kreeg geen noemenswaardige kansen.

Na rust werd Onder 17 nog meer gedwongen over de grond te voetballen en langzaam maar zeker lukte dit steeds beter. Na 63 minuten werd de ban gebroken, toen Naujoks bij een voorzet vanaf rechts goed voor zijn man kwam en raak kopte.

Feyenoord kreeg nog twee goede kansen om de wedstrijd te beslissen. Aimé Omgba en Abdel Belarbi verzuimden dit te doen. Bij het schot van Belarbi was de redding van de Twentse doelman bijzonder knap. In de slotfase verrichte keeper Tein Troost nog een redding uit een corner van de bezoekers, waardoor de punten definitief in Rotterdam bleven.

Boel zag twee totaal verschillende helften in deze wedstrijd. ‘De omstandigheden waren lastig, maar als je druk zet op Twente, moet je dat als een geheel doen. In de tweede helft zijn we gaan voetballen.’

Feyenoord Onder 17 – FC Twente Onder 17 1-0

63’ 1-0 Naujoks

Opstelling Feyenoord Onder 17
Troost, Van der Sloot. Van der Lubbe, Van der Zeeuw, Esajas (31’ Knoll), Valk (52’ Zitman), Benita (70’ Maas), Oulad M’Hand (80’ Tearr), Belarbi, Naujoks, Omba (61’ Dunning).

Onder 16 geeft voorsprong uit handen in Utrecht
Feyenoord Onder 16 heeft genoegen moeten nemen met een punt in het uitduel bij FC Utrecht Onder 16. De ploeg van Dennis te Braak verspeelde een 0-2 voorsprong, waardoor het 2-2 werd. Al na vier minuten was het raak voor Ibrahima Berete, die een diepe bal goed meenam, de laatste Utrecht-verdediger aan de kant zette en raak schoot. Uit een afgeslagen corner volleerde Morgan Zouan de 0-2 binnen. In de slotminuut van de eerste helft werd het nog 1-2. Na rust kreeg Feyenoord kansen via Corné van Houwelingen, Berete en Shiloh ’t Zand, die allen op de in topvorm verkerende doelman stuitten. Vijf minuten voor tijd kopte Utrecht de gelijkmaker binnen uit een hoekschop.

FC Utrecht Onder 16 – Feyenoord Onder 16 2-2

4’ 0-1 Berete
34’ 0-2 Zouan
40’ 1-2
75’ 2-2

Opstelling Feyenoord Onder 16
Remie, Van Veldhoven, Zouan, Owusu, Van der Veldt, Van der Linden, Veenvliet (41’ Baars), Christoffel (75’ Hartjes), Ben-David dos Santos (55’ Houwelingen), ’t Zand, Berete.

Eenvoudige zege Onder 14, hattrick Zirkzee
Na een 7-0 op Varkenoord, heeft Feyenoord Onder 14 opnieuw eenvoudig gewonnen va FC Twente Onder 14. Het team van Davey van Berg won zonder groots te spelen met 0-3. Alle drie de Rotterdamse treffers kwamen van spits Jordan Zirkzee. Voor rust was het raak nadat een schot van Antoni Milambo op de lat kwam en iets later scoorde hij uit een voorzet van diezelfde Milambo. Feyenoord bleef na de pauze heer en meester en scoorde nog één keer. Zirkzee profiteerde van goed druk zetten van het elftal.

FC Twente Onder 14 – Feyenoord Onder 14 0-3

29’ Zirkzee
34’ Zirkzee
70’ Zirkzee

Opstelling Feyenoord Onder 14
Oskam, Pronk (70’ Van Beek), Giersthove, Plug, Breinburg (70’ Clarinda), Oulad M’Hand (36’ Gill’Ard), Van Ommeren, Speksnijder, Zirkzee, Milambo, De Wind (36’ Slory).

Onder 13 nog niet zeker van kampioenspoule na gelijkspel
Feyenoord Onder 13 heeft het nagelaten zich alvast te plaatsen voor de kampioenspoule van na de jaarwisseling. Een overwinning thuis op Twente had hiervoor volstaan, maar de talenten van Brian Pinas kwamen niet verder dan 0-0. Feyenoord was heer en meester in de eerste helft, alleen werden grote kansen gemist door Sten Janssen, Ronaldo Hiwat en Zino Snijer. In een spaarzame tegenaanval raakte Twente de paal. Na rust werd het spel van Onder 13 steeds meer te gehaast en verdween het overwicht. Uit een corner raakte verdediger Bjorn Otte nog wel de lat. Volgende week kan Onder 13 zich alsnog plaatsen voor de kampioenspoule als het zelf tegen PSV speelt en de twee concurrenten om minimaal plek zes tegen de twee bovenste ploegen spelen.

Feyenoord Onder 13 – FC Twente Onder 13 0-0